Автор
Кристина Кирова

Ужасяващ хаос: Какво се случва с коронацията на Чарлз, репетициите са били безнадеждни

Вълненията около коронацията крал Чарлз III нарастват с всеки изминал ден, но изглежда, че организаторите изнемогват и плановете може да претърпят тотален провал. Източници, близки до фамилията, споделят пред медиите, че отговорните за организацията са в безмилостна надпревара с времето, а до историческото събитие остават само три седмици.

Говори се, че репетициите до момента са били абсолютен провал, а кралските помощници работят денонощно, за да се уверят, че всичко ще бъде перфектно в големия ден, до най-малката подробност. А вече има и списък с 6-те най-сериозни проблема, които спъват организацията:

- Местата все още не са разпределени, заради напрежението което внасят принц Хари и Меган с мълчанието си. Те все още не са потвърдили присъствието си, въпреки че крайният срок за това беше 3-ти април. По този начин двойката, за пореден път, изправя кралството на нокти.

- Опасността Негово Величество да се препъне и да претърпи инцидент преди цял свят, заради дългата си матния.

- Все още се обсъжда пътя, по който ще протече коронацията. Според плановете, процесията няма да бъде очаквано грандиозна, а в по-малки мащаби, за да бъдат избегнати излишни разходи. Политика, която Чарлз е заявил намерение да приложи още преди години.

- Пълна неяснота дали жените от семейството ще носят тиари, след като Кейт е заявила, че ще наруши протокола.

- Напрежението между Чарлз и принц Андрю, който може да получи забрана да носи рицарската си униформа.

Всички тези сложни казуси трябва да бъдат решени в следващите само 25 дни.

До момента кралят и кралицата-консорт са репетирали в "макетно абатство" построено специално за репетицията в Бъкингамския дворец. Източници коментирали, че Чарлз се оплакали от тежките одежди, които трябва да носи в специалния ден и помощниците вече се страхуват, че облеклото може да предизвика трудности за краля.

През последните дни е била издигната и специална рампа от двете страни на трона, за да не се затрудни Негово величество да стигне до мястото си.

Официално от Бъкингамския дворец отричат слуховете за хаос и всичко ще протече като по вода.

Четете още: Кейт, време е да заблестиш: Принцесата на Уелс взе шокиращо решение за коронацията на Чарлз III