Автор
Woman.bg

Вижте какво хапва Елизабет Втора за дълголетие

Кралица Елизабет Втора е най-дълго управлявалия монарх в Обединеното кралство и според източници от Острова, въпреки че вече е на 93 години, продължава да се радва на добро здраве.

А каква е тайната на кралицата за крепко здраве? Според мнозина се дължи на хранителния ѝ режим, който е много стриктен и включва консумацията на точно определени храни, както и изключването на една цяла група от продукти.

На закуска например, Елизабет Втора винаги пие чай „ърл грей“. Остатъкът от менюто включва или пълнозърнести бисквити, или препечена филийка с мармалад, или бъркани яйца с пушена сьомга. Понякога кралицата похапва и резен кашкавал с трюфели на закуска, разкрива Дарън Макгрейди, бивш личен готвач на Нейно величество.

Обядът включва някакъв вид протеин, приготвен на скара. Най-често е риба или пилешко филе в комбинация със зеленчуци, в повечето случаи сготвени на пара.

Месо или риба кралицата консумира и за вечеря. Тя изисква порцията да е малка като грамаж и задължително в нея да не присъства въглехидрат.

Освен че храните, приготвяни за кралицата, са с ниско съдържание на въглехидрати, те не включват и чесън под никаква форма. Причината е, че Елизабет Втора ненавижда миризмата му и поради това в Бъкингамския дворец е напълно забранено да се готви с чесън. Освен това бившият личен готвач на Нейно величество допълва, че ястията, сготвени за нея, могат да се познаят и по това, че в тях никога не се съдържат силни подправки или аромати.

Както казахме, кралицата е на нисковъглехидратна диета, но това не означава, че се лишава от любимия си шоколад. Тя обожава какаовото изкушение и десертите, приготвени с него. Просто внимава с количествата шоколад, които консумира, и подбира правилно часовете от денонощието, когато да ги яде, допълват запознати.

Нейно величество не се отказва и от алкохола, като един от бившите готвачи на двореца разкрива, че любимото питие на Елизабет е джин. Понякога тя го съчетава с мартини, а понякога с Dubonnet, което представлява сладък аперитив.

Четете още: Разкриха тайната на слабата фигура на Салма Хайек