Автор
Веселина Петрова

Жена роди бебето си по-рано, за да го види умиращият ѝ съпруг

Американката Даян Олгер нарочно родила своето пето дете две седмици по-рано, за да може съпругът ѝ Марк може да го зърне преди да почине. За съжаление Марк бил диагностициран с рак на дебелото черво.

Лекарите казали на мъжа, че му остават шест месеца живот. Разбира се, претърпял е операция и превантивна химиотерапия, която сериозно уврежда белите му дробове. През ноември бащата на пет деца започнал да диша трудно, а до януари се разболял толкова тежко, че се наложило да бъде приет в болница. Тогава научил, че химиотерапията е довело до белодробна фиброза. Семейството му обаче е оптимистично настроено и вярва, че той ще се възстанови.


За съжаление съдбата понякога е жестока. И мъжът не се подобрява. Тъкмо обратното. Когато Даян се кани да роди петото им дете, Марк научава, че му остава седмица живот.

Последното му желание било да види бебчето преди да умре. Затова Даян решава лекарите планирано да предизвикат раждането на 18 януари. И Марк успява да подържи бебето Савана за 45 минути в деня, в който се ражда. Той е толкова уморен, че през следващите няколко дни успява да гушне дъщеричката си само минута, преди да се изпадне в кома. Марк си отива от този свят на 23 януари.

"Доведох я у дома в нощта, преди той да изпадне в кома", казва Даян. "Само аз и Савана бяхме, когато ми съобщиха, че е починал."