Автор
Woman.bg

Жените избират идеалния коледен подарък 13 часа

Коледа е време за подаръци, но жените изглежда прекарват повече време в мислене какво точно да подарят от мъжете, поне що се отнася до дамите с деца.

Майките отделят 13 часа и 23 минути в избиране на идеалните подаръци за партньора си, докато бащите заделят само четири часа и десет минути.

Поради това 57 на сто от дамите признават, че са разочаровани от коледните си подаръци, дадени от съпруга или приятеля им, а 25 на сто правят явни намеци, за да не бъдат недоволни и тази година.

Четете още: Най-ужасяващите подаръци за жени

Една на всеки десет жени трябва да опакова всички подаръци, които отиват под елхата, дори собствените си, показва изследването сред 1000 мъже и жени с деца на компанията Littlewoods.

Някои от мъжете били толкова несигурни какво да купят на партньорката си, че 11 на сто оставят на съпругата или приятелката си да си купят нещо за себе си.

"С цялото планиране, пазаруване и подготовка майките прекарват голямата част от времето си в създаването на идеална Коледа за другите. Сега е техен ред да бъдат очаровани. Вълнението от нетърпеливото разопаковане на коледните подаръци за откриване на изненадите, които се крият вътре, никога не отминава независимо кой сте и на колко години", заяви Гари Кибъл, директор на сайта Littlewoods.com.

За да помогне на мъжете, сайтът съставил списък с истинските желания на дамите, като челно място заемат бижута, парфюми и чанти. Следват таблет, шоколад, мобилен телефон, продукти за кожата, гримове, електронни книги и шампанско. Средностатистическите британци купуват подаръци за двамата си родители, за един брат или сестра, за баба и дядо по майчина или по бащина линия и за партньора или партньорката си, пише БГНЕС.

Четете още: Най-зловещите коледни филми