Жрица, Императрица, Звезда или Сила: Кой архетип жена сте според картите Таро

02 октомври 2021 | 16:14
6592
3
Снимка: Pixabay
3

В картите Таро съществуват четири женски архетипа, които освен че съдържат конкретни характери, но и описват пътя на съдбата. Как да откриете към кой архетип принадлежите вие и да разгадаете посланието за своя житейски път в него...

Благодарение на архетипите, които са заложени в съзнанието на всеки един от нас, се формира възприятието за света и себе си, определят се моралните и физически качествата, както и приоритетите и целите, които си поставяме в живота. Откриването на нашия архетип може да ни помогне да анализираме живота си до този момент, да осъзнаем силните и слабите си страни и така да се опитаме да изработим собствена стратегия за справяне с проблемите, които ни вълнуват.

Как можем да определим към кой архетип принадлежим ние с помощта на картите Таро?

Тестето Таро се състои от 78 карти, които обикновено се наричат Аркана, което идва от латинската дума arcanum, в превод „мистерия“ или „загадка“. А това означава, че пред нас са не само 78 карти, а 78 тайни, които са готови да ни бъдат разкрити. Таро може да бъде истински пътеводител за собствения ви живот.
И ако 56-те така наречени малки аркани ни разкриват тайните на причинно-следствените връзки на външното пространство и онези събития, които ни се случват, то 22-те големи аркана са ключовете към вътрешния ред на самия човек и представляват 22 архетипа, включително женски. От тях четири са основните, които ви представяме днес: Жрица, Императрица, Звезда и Сила.

Аркан Жрица – архетип на „девствената богиня“

Водещият архетип на жената Жрица е една от девствените богини – Артемида, Атина или Хестия. Това е архетип, който дава а жената усещането за пълна удовлетвореност и самодостатъчност. Тази жена е изключително независима и не принадлежи на нищо и никого. Единствено на себе си. Ничие чуждо мнение на патриархалното общество не може да я накара да я прекърши. Никой не може да я принуди да прави нещо против волята ѝ. Жена с този архетип винаги привлича мъжете като неразгадана загадка.
Този тип жена изпитва нужда от самореализация с помощта на изкуството, творчеството, медитацията.

Аркан Императрица – архетипът на „богинята майка“

Образът на Императрицата е красива бременна жена, която се свързва с архетипа на богинята майка, чието присъствие и жизнено важна роля наблюдаваме при почти всички народи – Ищар, Кибела, Изида, Деметра и много други. Носителите на този архетип са надарени с такива качества като готовност за жертви и отдаденост, желание да контролират всичко, да се чувстват като източник и корен на всичко, което се случва. Чувстват се чудесно както в ролята на майка на семейството, така и в ролята на лидер. За тях основният смисъл на живота и самореализацията е грижата за другите, съзиданието, вдъхването на нов живот, сътворяването.

Аркан Звезда – „богинята на вечната женственост“

Аркан Звезда символизира архетипа на Персефона, богиня, която може да съществува както в света на живите, така и в света на мъртвите, тъй като майка ѝ е богинята на плодородието Деметра, а съпругът ѝ е бог на подземния свят – Хадес. Жените с проявен архетип на Персефона са пряка илюстрация на израза „в моята слабост е моята сила“. Те не показват външно собствената си воля и винаги са подчинени на някого, но в същото време те блестят отвътре със светлината на пътеводна звезда.

Аркан Сила – архетипът на „богинята на любовта“

Аркан Сила изобразява богините на любовта. Един от най-ярките представители на тази красива галактика е, разбира се, Афродита, която от векове вдъхновява художници, поети и любовници. Жените с този архетип са надарени с магнетична сексуална сила. Те са в състояние да разпалят огън в мъжете и да ги вдъхновят за всякакви подвизи. Такива жени се отнасят към живота като към творчество, малко се интересуват от мъжете като съпрузи или бащи на децата си – във взаимоотношенията за тях е важно да има общ творчески огън, общ полет. Смисълът на живота за такива жени е да вдъхновява и събужда.

Извадете 22-те големи аркана от пълната колода, след това намерете там 4 карти, символизиращи 4-те основни женски архетипа – аркан под номер 2 (Жрица), аркан номер 3 (Императрица), аркан номер 11 (в някои колоди и номер 8 – Сила), и аркан номер 17 (Звезда).Разбъркайте тези четири карти и извадете една от тях с въпроса: „Какъв архетип сега се проявява в моя житейски сценарий?“.

Ако сте изтеглили Жрицата, вие сте стигнали до момента на усещането за самодостатъчност. Вие сте реализирали напълно това, което сте искали, но най-вероятно сте сами. Имате силно развита интуиция, мъдри сте и проницателни.

Ако сте изтеглили аркан Императрица,
вашият етап е майчинството или пък сте в период на творческа енергия, с която можете да разгърнете до максимална степен своя творчески потенциал. Ако го направите сега, това със сигурност ще даде големи плодове.

Ако сте изтеглили аркан Звезда, вие сте в пасивна позиция на приемане и сега това е най-разумното за вас. Може би в живота ви има някакъв конфликт и за вас е по-важно да направите компромис. Сега е моментът, в който да използвате силата си да простите, да приемете нещата такива, каквито са и да продължите напред в хармония със себе си и света.

Ако сте изтеглили аркан Сила, това означава, че сте навлезли в жарки път на страстите. Пазете се от прибързани решения, успокойте напиращата в кръвта ви огнена стихия. Не взимайте прибързани решения. Помислете преди да действате. Оставете огънят да избухне с пълна сила във вашата магнетична сексуалност и творческа енергия, която носите в себе си.

Четете още: Картите Таро разкриват бъдещето на коронавируса

Още по темата

Коментари

3 Трябва те запомня
  03 октомври 2021 | 19:55 отговор
 

Няма значение защото като ти се изпразня в путката и после отричам че съм аз бащата

 
2 XXX-ГЛЕДАЙТЕ ТОВА
  03 октомври 2021 | 12:04 отговор
 

ВЪВ youtube- Българите нямат нищо общо с траките - Божидар Димитров

 
1 Честито!
  02 октомври 2021 | 21:22 отговор
 

Оня тип, който ще ви изкърти!

 

Добави Коментар

Най-четени