Автор
Весела Георгиева

Знаете ли какво точно ви се 'полага' в една връзка

Свикнали сме да даваме, да се съобразяваме, да се раздаваме - когато сме влюбени. Но знаем ли какво ни се "полага" - т.е. какво трябва да получим от отсрещната страна?

Обич

нали помните онази песен "Обич за обич"? В любовта трябва да се дава много обич. под всякакви форми. Не става въпрос само за думи, а и за дела... Всеки ден. Прегръдките, целувките, подкрепата са много важни за всяка връзка. Много е важно да знаем, че партньорът ни харесва като човек.

Състрадание

За какво ви е партньор, ако той не ви подкрепи в труден момент? Когато имате нужда от помощ, съчувствие, подкрепа, половинката ви трябва да е първият човек, който да ви протегне ръка и да ви успокои. Просто трябва да е го е наистина грижа за вас.



Уважение

Без уважение всяка връзка е обречена. Повярвайте ми. Правилният човек, онзи, с който наистина можете да прекарате живота си, докато смъртта ви раздели, трябва да уважава вас като личност, мечтите ви, желанията ви, позицията ви.
Той може да не е съгласен с вас за всичко, но трябва да цени мнението ви.


Време и интерес

Всяка връзка има нужда от време. За да просъществува. Имате нужда от общо време, време за разходки, разговори, за гушкане, за кино, за спорт, ако щете... Имате нужда от време да правите заедно някои неща. дори да мързелувате или съзерцавате небето и облаците на него...

Щедрост

Ако вашият партньор не му се дават два лева за едно цвете или блокче шоколад, как можете да бъдете сигурни, че ще ви даде много повече? Животът ни поставя пред куп изпитания и ако не можем да разчитаме на партньора си, той не ни е нужен. И не става въпрос само за партньор за секс. става въпрос за партньор, с когото можем да споделяме, да растем, да мечтаем...

Да, може би не всеки ден ще бъде изпълнен с всичко това, но си има необходим минимум, за да се чувстваме добре. За да се чувстваме обичани, ама наистина.