Автор
Христина Кирилова

Как да привлечем добрите сили в дома ни в коледната нощ - 4 тайни ритуала

Коледа е! Знаем, че денят е специален и посрещаме Рождество Христово. Това е нощта, в която се случват чудеса и добрите пожелания, които сме поискали с цялата си душа, се сбъдват. Но как да повикаме добрите духове и сили в дома си и да използваме максимално магическите вибрации на коледната нощ, а те да ни закрилят и да бъдат наш спътник през новата година, предстои да ви споделим точно сега.

Тези 4 тайни и много лесни ритуала ще ви помогнат да привлечете късмета, доброто и щастието в дома си:

1.Свещи

За да бъде максимално ефективен този ритуал, е най-добре да използвате църковна свещ и да я поставите на перваза на прозорец. Запалете я навръх Коледа и помислете за всичко хубаво, което искате да ви се случи оттук нататък. Оставете свещта да изгори сама.

2.Рисунка на ангел

Духовете обичат творчеството. Затова си отделете няколко минути насаме със себе си и начертайте ангел на бял лист, а след това изрежете фигурата. Намислете си желание, след което нарисувайте очите на ангела. Запазете рисунката, но я скрийте и да не я застигат любопитни погледи.

3.Специални бисквитки

Какво е Коледа без джинджифилови бисквитки? Всъщност, може и да не са джинджифилови, но лакомствата са задължителна част от празничното настроение, особено ако са приготвени в коледни формички. Но за да привлечете добрите духове и да пречистите енергията на дома си, най-добре изпечете сладки с формата на овце и птици. А за да запазите добрата енергия, ги завийте в кърпа, веднага щом ги извадите от фурната. Това е обичай, който предците ни са изпълнявали, за да привикат добрите сили у дома и да изгонят демоните.

4.Почистване

Най-добрият начин, за да сте сигурни, че сте изгонили негативната енергия и демоните от дома ви, е да направите генерално почистване. Макар и изтощителното почистване да не звучи като страхотна идея за почивните дни, се сетете, че добрите духове и сили заслужават добро посрещане.

Четете още: Страхотни идеи за ръчно направени коледни подаръчета