Пътешествията са една от най-големите ни страсти и точно за това често ги разглеждаме от необичайни ъгли.

А някои места са толкова примамливи, че ги класифицираме веднага като секси дестинации. Следващото ни пътуване в тази връзка е към Индийския океан:

The Four Seasons Resort Maldives Landaa Giraavaru, Малдиви

Република Малдиви включва почти 1200 коралови острова, разположени югозападно от Шри Ланка.

Самият курортен комплекс е изграден на лагуна и предлага изумителни възможности за ваканция.

Състои се от 59 тръстикови вили на плажа и от 38 сламени къщички (доста са устойчиви, не се заблуждвайте), изградени над водата край коралов риф.

Те разполагат с персонални басейни и градини и изобщо вътрешността на сградите плавно се прелива във външната среда.

Повечето вили са снабдени с шезлонги, хамаци и традиционни люлки, така че можете да избирате дали да спите вътре на климатик или направо под звездите.

Комплексът разполага с 3 големи басейна, фитнес, йога, тенис кортове и разкошен спа център.

Няколкото ресторанта предлагат изключително разнообразни менюта – японско, италианско, мароканско, ливанско, както и органични и Аюрведа храни.

Всеки ресторант предлага уникално преживяване не само заради храната, но и заради гледката, докато й се наслаждавате – към лагуната, към плажа, към Океана.

В свободното си време може да се гмуркате наоколо (стига да не е настъпил сезонът на акулите) или да се разходите между островите с яхтата на хотела, която дава възможност и за страхотни партита по всяко време на денонощието.

За децата пък има образователен център, който дава пълна информация за флората и фауната на Малдивите, както и мини аквариум с някои от най-интересните животни, които се срещат тук.

За кого е подходящ: за двойки, които искат да прекарат някъде своя меден месец (или поне седмица). Дългогодишните партньори също биха се почувствали добре, както и големи групи приятели, които могат да се забавляват както на сушата, така и в открито море.

Единствено семействата с деца са ограничени – тук не се допускат хлапета под 11-годишна възраст.

Фактор на спокойствието: висок. Целият комплекс е замислен така, че гостите могат да бъдат напълно изолирани и необезпокоявани.

Ако пожелаят, те могат да изолират напълно градината и басейна си или, напротив, да ги открият за останалите.

Партита се организират край басейните и на плажа, но това по никакъв начин не нарушава спокойствието на почиващите. Яхтата на хотела пък винаги може да бъде използвана за наистина щура нощ с приятели.

Секси излъчване: Тук доста добре са помислили за това. Еднофамилните вили разполагат с по 3 огромни легла – едно в спалнята, едно в полуотвореното пространство пред къщата (с изглед към Океана) и още едно, качено на втория етаж, където има и люлка.

Естествено можете да се къпете и навън, тъй като банята разполага с два душа – единият на открито, а другият вътре.

За влюбените двойки пък има толкова много възможности за романтични и секси изживявания, че може и да не успеят да опитат всичко.

На плажа правят интимни барбекюта, само за двама, които се сервират на ръчно сглобени дървени маси.

Вечеря на кея? Няма проблеми, при това може да се състои над самия Океан, а в кухнята имат меню от храни-афродизиаци.

Могат да ви спретнат и пикник ала Робинзон Крузо – служител на хотела ще ви придружи до някое от усамотените места на острова и ще изчезна в храстите, за да не ви притеснява.

Няма смисъл да споменаваме дори спа-терапиите за двама и възможностите за интимни вечери в собствената ви градина.

Цената на вила на плажа започва от 1200 долара с включена закуска, но има доста изгодни пакети от услуги за по-малко от 1000 долара на вечер.