Сигурни сме, че през последните седмици сте опознали дома си наново и той вече ви е омръзнал, но няма къде да избягате. Е, ако в реалността не можете да излезете на разходка, направете го виртуално, даже може да ви хареса повече. Предлагаме ви 10 магически кътчета, които си заслужава да посетите, а сега имате цялото време на света да го сторите:

Гранд Каньон, САЩ



Един природен шедьовър, който искрено ви пожелаваме да видите и на живо някой ден. Толкова величествен, някак могъщ и необятен. Стръмни скали на десетки слоеве, стари почти колкото света. Някои от образуванията са на около два милиарда години. Разходете се из Гранд Каньон с помощта на Google Street View и Google Earth View, за да се разходите между високите скали и да проследите течението на река Колорадо.

Еверест, Непал



Защо пък да не изкачите един от най-големите върхове, застанал точно на границата между Непал и Китай? Невероятно красиви снежни гледки отвисоко и цветни знамена на представители от държавите, покорили върха. Нека Еверест влезе в плановете ви за следващите дни под карантина.

Северното сияние



Едно от най-красивите природни явления, истински феномен, предизвикан от взаимодействието между магнитното поле на Земята и заредените с електричество частици на Слънцето. Сиянието може да се види от държави като Русия, Исландия, Скандинавския п-ов, Гренландия и Канада. В сайта Lights over Lapland можете да си направите невероятно пътешествие и да се нагледите на чудния пейзаж с красиви светлини в небето.

Ханг Сон Донг, Виетнам

View post on Instagram
 


Най-голямата пещера в света е открита едва през 2009 г. Няма да повярвате колко красиво място е тя, заслужава си да се разходите из дебрите ѝ, като потърсите 360 градусови снимки в интернет. Тази пещера е и малка красива джунгла, в която могат да бъдат открити интересни растения и животинки.

Национален парк „Йосемити“, САЩ

View post on Instagram
 


Истинско калифорнийско съкровище! Този парк е дом на повече от 400 вида животни, включително и на 500 черни американски мечки и на прилепи, застрашени от изчезване. Красивите скали се извисяват над поляни, реки и гори, а една от най-големите забележителности в парка е невероятното скално образувание Ел Капитан с височина над 900 м.

Национален парк „Чжанцзяцзе“, Китай


Не е нужно да можете да го произнесете, за да си направите вирутална разходка. Просто потърсете в интернет изображения на тази странна дума и ще бъдете възхитени. Величествени скали с уникална форма, разположени съвършено, сякаш от самия Бог. По скалите са се настанили уютно красиви зелени растения. Съветваме ви да потърсите видеообиколка на тази невероятна красота.

Пътят на великаните, Северна Ирландия

Този фантастичен участък от Атлантическата брегова линия на графство Антрим е съставен от над 40 000 геометрични базалтови колони. Повечето от тях са шестоъгълни и изглеждат като почти перфектно подредена мозайка. Има много легенди за създаването на това спиращо дъха място, а една от тях е, че това са останки от стъпаловиден път към Шотландия, построен от гиганти. Заслужава си да се разходите по него!

Ледник Перито Морено, Патагония



Въпреки климатичните промени, които карат много от ледниците на Земята да се топят, този остава непокътнат. Дори учените твърдя, че той расте. Перито Морено се захранва от топящите се води на южните патагонски ледени полета в Андите. На места ледът е син, заради липсата на кислород в него и е толкова красив.

Вулканът Амбрим, Вануату

View post on Instagram
 


Един от най-опасните действащи вулкани в света, който можете да разгледате съвсем безопасно у дома. Има и документални филми на безстрашни изследователи, които заснели уникални кадри, грехота ще е да не им се насладите. Амбрим е един от най-мощните вулкани, бълващи опустошителна лава и до днес.

Пустинята Намиб, Намибия



Тази пустиня е приказна – горещо слънце, гладки пясъци и величествени дюни, през които имате чувството, че можете да препускате до безкрай. Пясъкът е ярко оранжев с розови отблясъци и е точно това, от което се нуждаете, когато сте заключени у дома – екзотична гореща гледка.

Четете още: Заключени в Рая: Те са на Малдивите, ще им завидите за карантината