Ах, тези руснаци: 5 навика, които оставят цял свят без думи

Каквото и да си говорим, нашите братя руснаци са интересни хора. Те силно почитат обичаите си, а психологията им е просто непоклатима. Независимо дали вярванията им са остарели или не, те са трудни за изкореняване. Но какво наистина ги отличава и за кои привички цял свят им се чуди и мае, вижте сега:

1.Отбелязват Нова година два пъти

Истински веселяци, които са готови на какво ли не, за да имат повод за празник. Старата Нова година е традиция, която датира в Русия още от 1917 г. Тогава се преминава към григорианския календар и всички дати се местят с 13 дни напред и по този начин 1-ви януари вече е 14-и. Ето защо Нова година се мести на 13-и, а Коледа на 7-и януари. Но нашите братя руснаци не подминават 31-ви декември, а празнуват, както всички по света. Но шампанското гръмва и на 14-и януари в 00ч. По този начин те отбелязват не само края на годината за втори път, но и края на коледните и новогодишни празници. С две думи - купон да има!

2. Хранят се като за последно

Виждали ли сте руснаци на шведска маса по родното Черноморие? Тези хора наистина обичат да похапват, не само когато са на почивка, но и през останалото време на годината. В Русия храната определено е на почит, а когато сте на гости там, ще обидите домакините, ако има остатъци в чинията ви. Просто трябва да изядете всичко, за да покажете добро възпитание.

3. Не вярват в половото равенство

Половото равенство е тема табу в Русия, за разлика от много други държави по света. Особено от САЩ, където жените се радват не просто на равни права с мъжете, а дори бихме казали, че там е много по-удобно да си от женски пол. Но в Русия дамите са слабият пол и нищо не може да промени това. Разбира се, наблюдават се изключения, но цялостните разбирания за половете гласят, че мъжът е силният, който трябва да осигурява прехраната и сигурността у дома, а жената е крехка и слаба и трябва да се грижи за домашния уют и семейството.

4. Те никога няма да се откажат от естествената кожа

Ако много световни дизайнери се отказаха от естествената кожа, заради ревностните защитници правата на животните, то в Русия няма никакъв изглед да се случи нещо подобно. Дали заради непоносимия студ, или заради любовта към шикозните кожени изделия, руснаците просто обожават всичко от естествена кожа, а носенето на такива дрехи и аксесоари се приема като демонстрация на висок статус в обществото.

5. Вярват във всякакви поличби

В къщата не се подсвирква с уста, защото е на безпаричие. Разсипването на сол води до кавги, а боклукът не се изхвърля след 18 ч. И нали знаете - на много лош късмет е, ако черна котка ви мине път. Това са само част от най-разпространените суеверия, в които цяла Русия вярва. Тези хора наистина вярват във всякакви поличби и ако има класация за залитане по суеверия - то руснаците определено ще бъдат на някое от челните места.

Четете още: Къща на дърво? Ако имате път към Германия, ще я видите, а можете и да отседнете в нея! (видео и снимки)