Амстердам, имаме проблем - стягат мерките на червените фенери

10 февруари 2023 | 16:15
1356
0
Unsplash
0

Нидерландската столица Амстердам забранява пушенето на марихуана в квартала на червените фенери от средата на месец май 2023 г., съобщава Би Би Си. А целта е да бъдат подобрени условията на живот на местните жители. Сега те се оплакват, че заради туристите престъпността е висока, има пиянски викове, скандали и наркодилъри, които кръстосват улиците...

Градският съвет явно е решил да бъде строг, защото има и други промени - ресторантите и баровете ще работят до 2 часа сутринта в петък и събота, а нови посетители в тях няма да се допускат след 1 ч.
 

В момента продажбата на алкохол в магазините и кафенетата в квартала на червените фенери е незаконна след 16 ч. от четвъртък до неделя. Предстои обаче съветът да поиска продавачите напълно да премахнат алкохола от витрините си или поне той да не бъде поставен на видно място. Консумацията на алкохол в повечето обществени места в Амстердам е забранена.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Amsterdam (@amsterdam)

Жриците на любовта също търпят ограничения, които ще намалят сериозно приходите им. Досега те имаха право да работят до 6 ч. сутринта, но след новите ограничения, ще трябва да пуснат кепенците в 3 ч. сутринта.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Amsterdam (@amsterdam)

Много туристи посещават Амстердам именно заради кафенетата, в които могат да закупят малки количества хашиш и марихуана. Сега градските власти обмислят възможността да ограничат тези продажби и те да бъдат възможни само в периода между 16:00 часа следобед и 1:00 часа след полунощ.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Amsterdam (@amsterdam)

Кварталът на червените фенери е едно от емблематичните места в холандската столица. Вечер районът е пълен с туристи, които с любопитство разглеждат застаналите зад стъклата момичета в оскъдно облекло.

 

Още по темата

Коментари

Добави Коментар

Най-четени