Най-впечатляващите градини в света – II част

05 юни 2012 | 12:18
18212
2
2

Продължение…

Градината в Минеаполис

Градината в Минеаполис е едно от бижутата на Минесота и мостът Лъжица с череша се е превърнал в отличителна атракция в щата. Клаус Олденбург, известен с интересните си гигантски скулптури на обикновени обекти, бил помолен да направи фонтан за градина в Минеаполис. Лъжицата присъства като мотив в много от произведенията на Олденбург и така приборът придобил огромни размери и централно място в Градината в Минеаполис.

Градината Рюанджи

Храмът Рюанджи е в Киото е известен с Дзен градината си. Някои казват, че градината на храма е същността на дзен изкуството и е най-великото произведение на изкуството в японската култура. Храмът е заобиколен от ниски стени в него са разпръснати 15 големи камъка върху бял чакъл. Никой не знае кой е създал градината, нито пък кога.

Версай

Това вероятно е най-известната градина в света. Тя е построена от Луи XIV и проектирана от Андре Ле Нотр. За създаването на градината е било нужно да се промени целия пейзаж. Оранжерията, фонтаните и Каналът са били гори, поляни и блата. Огромно количество почва са били транспортирани с ръчни колички, а дърветата са били транспортирани с каруци.

Градината на космическото размишление

Вдъхновена от науката и математиката, Градината на космическото размишление е отворена за посетители само един ден в годината и като нея втора няма. Градината е създадена през 1989г. от Чарлз Дженкс и вече покойната му съпруга Маги Кесуик.

Разкошът се намира близо до Дъмфрийс в Шотландия. Градината представлява уникалното търсене на човека в опити да разбере вселената. В нея роля играят модерната физика, теория за гравитацията и теория на комплексността и хаоса, пишат от iskamdaznam.com

Градините Кюкенхоф

Неповторимо богатство от забележителни цветни градини, подредени в безброй вариации. Кюкенхоф са уникални и световно известни, както и най-популярната туристическа дестинация в Холандия. Градините са дом на 7 милиона лалета, включително и на специални хибриди, които се разработват и сега. Едно от най-известните лалета е така нареченото черно руско лале Баба Яга.

Още по темата

Коментари

2
  06 юни 2012 | 09:52 отговор
 

единствените ви авторски материали са тези за чалга-проститутките!

 
1 r6
  06 юни 2012 | 01:14 отговор
 

Ima strahorni mesta po sveta, koito mogat da se vidqt. Vinagi kato patuvam se interesuvam ot razli4ni gradi. V dopalnenie v Berlin se namirat gradinite na sveta, koito prevapla6tavat vsi4ki pokazani po-gore gradini. Strahotno mqsto !

 

Добави Коментар

Най-четени