Не е задължително да имате много пари, за да пътувате. Вижте как го прави 24-годишна жена от Турция

06 януари 2023 | 11:23
1897
1
Unsplash
1

Млада жена от северната турска провинция Чорум пропътувала повече от 10 държави за 4 месеца. Без да плаща сметки, храна, напитки или квартира. В момента 24-годишната Съла Гюнгьорен вече е в Албания. Това е нейната 11-а държава.

Гюнгьорен се впуска в осъществяване на мечтата си след като завършва Юридическия факултет на университета "Мармара".

Тя редприемала краткосрочни пътувания с евтини чуждестранни билети при всяка възможност, която ѝ се откривала по време на обучението си в университета. А след като завършила решила да направи "самостоятелно и неопределено пътуване", пише турският вестник „Хюриет”, цитиран от БГНес.В момента тя готви за доброволци в хостел в Тирана, Албания, а в някои дни дори помага на рецепцията на хостела. В замяна на това не плаща за настаняването и храната.

Преди да тръгне имала съвсем малко спестявания. "Бях наясно, че тези пари ще ми стигнат за известно време, но те не бяха достатъчни", казва Гюнгьорен.

"Аз обаче вярвах, че това не е пречка. Докато имах ентусиазъм и страст, материалното оставаше на заден план", казва жената.По време на пътуването си се е запознала с много хора, които са я подслонили безплатно и са споделили храната си с нея. Гьонгьорен разказва, че е яла вкусни ястия, без да харчи пари, и е отсядала в къщи с красиви гледки.

"Например, трябва да си доста богат, за да можеш да накараш световноизвестен фотограф да те снима. Аз го дължа само на колата, която спрях, докато пътувах на автостоп", обяснява Гьонгьорен."Да наемеш вила на брега на океана в квартала, където живее кралят на Мароко, ще ти струва доста скъпо. Откъде обаче можеш да знаеш, че друг пътешественик, който отваря къщата си за теб, няма да ти предостави тази възможност?"

Още по темата

Коментари

1
  06 януари 2023 | 23:31 отговор
 

ЕЛАТЕ ДА СЕ ЗАБАВЛЯВАМЕ ЗАЕДНО С ФЕНТЪЗИ ИГРИТЕ В РАЗЛИЧНИ СПОРТОВЕ ПРОСТО МАХНЕТЕ СПЕЙСОВЕТЕ, А И ДА СПЕЧЕЛЕТЕ НАГРАДИ И РЕАЛНА ВЪЗМОЖНОСТ ПРОСТО ДА СЕ СЪЗТЕЗАВАТЕ С ДРУГИ ХОРА С РЕАЛНИ СПОРТИ ИГРАЧИ И ТОВА МОЖЕ ДА ВИ ДОНЕСЕ ПАРИЧНА НАГРАДА ДОКАТО СЕ ЗАБАВЛЯВАТЕ КАТО СЕ ЗАБАВЛЯВАТЕ САМО ОНЛАЙН ПРОСТО МАХНЕТЕ РАЗСТОЯНИЕТО И ГО ВЪВЕДЕТЕ В ГУГЪЛ ТЪРСАЧКАТА БЕЗ ТЯХ ВЕЧЕ СЕМЕЙСТВО НА ДНЛ ФЕНТЪЗИ В СОЦИАЛНИТЕ МРЕЖИ Е ПОЧТИ 2700 ФЕНТЪЗИ ЛЮБИТЕЛИ! F A N T A S Y D N L N . F R E E . B G

 

Добави Коментар

Най-четени