Никой не е очаквал, че това са най-безопасните и сигурни държави по света

10 юли 2022 | 10:48
9000
3
Снимки: Pixabay
3

В днешно време всеки мечтае да живее безопасно и сигурно. Има държави, в които хората са в постоянен стрес да не им се случи нещо неприятно. И това е факт, защото не са рядкост убийствата, пътните инциденти и природните бедствия.
В изследване от 14 300 чужденци, представители на 174 националности, живеещи в 191 държави се доказа кои са най-спокойните места за живот по света. Великобритания и САЩ не са в челото на тази класация.


Ето кои са сигурните страни, в които можете да живеете спокойно:

11. Оман

Оман

Тук на практика няма престъпност, цените са ниски и това е дестинация, която е любима на много хора. Определено всеки чужденец се чувства комфортно и безопасно.

10. Тайван

Тайван

Тази страна е особено привлекателна що се отнася за градене на кариера и започване на работа. Тук се живее сигурно и без особени катаклизми.

9. Финландия

Финландия

Всеки седми човек е на мнение, че страната е сигурно и надеждно място за живот и това действително е така. Единственият проблем е привикването със суровия климат и по-малкото слънчева светлина.

8. Нова Зеландия

Нова зеландия

Островната държава може да се похвали с мир и гостоприемност, което я прави предпочитана както за туризъм, така и за живеене.

7. Норвегия

Норвегия

Тук живеят доста преселници и има защо. Хората взимат със себе си цели семейства, за да заживеят там. Стандартът на живот е много висок, заплатите са добри, а безопасността е гарантирана за всички.

6. Швейцария

Швейцария

Едно предпочитано място за работа и живот, славещо се с висок стандарт, ниски нива на престъпност и уреден живот. 5. Малта

Малта

Тук живеят под половин милион души, като страната е топ дестинация за британците. Хората я предпочитат заради благоприятния климат и безопасността.

4. Канада

Канада

Въпреки, че зимата е сурова, мястото е перфектно за живот, защото липсват престъпленията. Затова доста хора се преселват да живеят там за постоянно.

3. Япония

Япония

Тук е мястото, където се търсят качествени работници. Японците са гостоприемни, а страната е изключително красива.

2. Сингапур

Сингапур

Тук никой не си заключва колата или жилището. Островната държава се слави като една от най-богатите нации.

1. Люксембург

Люксембург

Това е мястото, където престъпността на практика липсва. Заплащането е високо, хората са осигурени, от скоро имат безплатен транспорт в цялата държава.


Може би се замислихте дали не е време за нещо ново? Ако е така – хващайте самолета и опитайте.

 

Четете още: 5 причини да посетите Корфу с децата си това лято

Още по темата

Коментари

3 1
  11 юли 2022 | 09:25 отговор
 

1

 
2
  10 юли 2022 | 14:51 отговор
 

Аз друго не съм очаквал, а по-точно, че можете да измислите толкова тъпо заглавие

 
1 теодора, идиот ли си?
  10 юли 2022 | 13:56 отговор
 

тъкмо обратното, всички, които не сме безкрайно тъпи и прости очакваме, че именно най-богатите, най-развитите, най-социалните и най-уредените държави ще са най-безопасни.

 

Добави Коментар

Най-четени