Автор
Теодор Муховски

Никой не е очаквал, че това са най-безопасните и сигурни държави по света

В днешно време всеки мечтае да живее безопасно и сигурно. Има държави, в които хората са в постоянен стрес да не им се случи нещо неприятно. И това е факт, защото не са рядкост убийствата, пътните инциденти и природните бедствия.
В изследване от 14 300 чужденци, представители на 174 националности, живеещи в 191 държави се доказа кои са най-спокойните места за живот по света. Великобритания и САЩ не са в челото на тази класация.


Ето кои са сигурните страни, в които можете да живеете спокойно:

11. Оман



Тук на практика няма престъпност, цените са ниски и това е дестинация, която е любима на много хора. Определено всеки чужденец се чувства комфортно и безопасно.

10. Тайван



Тази страна е особено привлекателна що се отнася за градене на кариера и започване на работа. Тук се живее сигурно и без особени катаклизми.

9. Финландия



Всеки седми човек е на мнение, че страната е сигурно и надеждно място за живот и това действително е така. Единственият проблем е привикването със суровия климат и по-малкото слънчева светлина.

8. Нова Зеландия



Островната държава може да се похвали с мир и гостоприемност, което я прави предпочитана както за туризъм, така и за живеене.

7. Норвегия



Тук живеят доста преселници и има защо. Хората взимат със себе си цели семейства, за да заживеят там. Стандартът на живот е много висок, заплатите са добри, а безопасността е гарантирана за всички.

6. Швейцария



Едно предпочитано място за работа и живот, славещо се с висок стандарт, ниски нива на престъпност и уреден живот.

5. Малта



Тук живеят под половин милион души, като страната е топ дестинация за британците. Хората я предпочитат заради благоприятния климат и безопасността.

4. Канада



Въпреки, че зимата е сурова, мястото е перфектно за живот, защото липсват престъпленията. Затова доста хора се преселват да живеят там за постоянно.

3. Япония

Тук е мястото, където се търсят качествени работници. Японците са гостоприемни, а страната е изключително красива.

2. Сингапур

Тук никой не си заключва колата или жилището. Островната държава се слави като една от най-богатите нации.

1. Люксембург

Това е мястото, където престъпността на практика липсва. Заплащането е високо, хората са осигурени, от скоро имат безплатен транспорт в цялата държава.


Може би се замислихте дали не е време за нещо ново? Ако е така – хващайте самолета и опитайте.

Четете още: 5 причини да посетите Корфу с децата си това лято