Автор
Кристина Кирова

Прокълнатата къща, в която и свещеник няма да влезе: Тук живите не са добре дошли (снимки)

Добре дошли в дома на ужасите, къщата обгърната от проклятия и страховита енергия, а живите тук не са желани. И ако някога се опитате да нарушите гробната тишина, ще съжалявате до края на дните си.

Това не е просто изоставена къща край пътя или в някой забравен градски район, а истински дворец на паранормалните явления, от чиято история ще настръхнете. Там царува отвъдното в най-лошия смисъл на думата. В тази къща се чуват единствено гласовете на хора, които не можете да видите, защото е празна. По стените се виждат движещи се сенки и човешки силуети, макар и да е необитава от години. Това е домът, чиято зловеща история и енергия, би прогонила и най-големия скептик, който не вярва в съществуването на духове.

View post on Instagram
 

Но ако вие сте почитатели на паранормалното и зловещите истории, със сигурност сте чували за къщата, вдъхновила не един или два филма на ужасите - къщата от Амитивил. Тя не е типичният дом от предградията на Ню Йорк, а буквално най-зловещият имот на планетата. Печалната ѝ история започва от юни 1965 г., когато между стените ѝ се случва най-жестокото престъпление в историята на САЩ.

View post on Instagram
 

Ако кажем, че в къщата се случват странни неща, вратите се затварят и отварят от само себе си, а подовете скърцат страховито, няма да е никак достатъчно. Тук през лятото на 1965 г. живее Роналд Дефео - един от най-честните, почтени, вярващи и добри хора. Или поне като такъв го описват всички, които са го познавали. Кой е можел да подозира, че под влиянието на злите сили в къщата в Амитивл, той ще прекара цяла лятна нощ в убиване на цялото си семейство?

Историята става все по-мистериозна и зловеща с течение на разследването, когато е установено, че престъплението е извършено в абсолютна тишина и никой от съседите не е чул нищо смущаващо. Но ето че цялото семейство на Роналд било намерено мъртво, а окървавените тела били поствени на пода с лицата надолу.

Мъжът направил пълни самопризнания, като категорично заявил, че към зловещия акт го подтикнал индийски вожд, който се появил от нищото в къщата. И в продължение на дни го убеждавал да убие всички членове на семейството си. Накрая Роналд се поддал на гласа на вожда и извършил ужасяващото деяние.

View post on Instagram
 

Но ужасите в къщата в Амитивил не приключват дотук и историята на семейство Дефео е едва началото. Къщата е била закупена от нови собственици, които били привлечени от ниската цена на големия имот. Джордж и Кейти Луц били примерно и щастливо семейство, което дори не подозирало какво го очаква. Те били напълно наясно с историята на семейство Дефео, но въпреки това добрата цена, голямото пространство и добрата локация ги поблазнили повече и проявили смелостта да се нанесат в къщата.

Първоначално семейство Луц усетили, че в дома им е необичайно хладно, а през нощта се носела доста странна и неприятна миризма в спалните. Вратите и прозорците се блъскали сякаш невидима сила ги е удряла. Новите обитатели на къщата чували викове за помощ, които идвали буквално от нищото, стонове на умиращи хора и виждали подскачащи сенки, които се отразявали в стените. Животът в иначе хубавия и примамлив имот започнал да става просто непоносим.

View post on Instagram
 

Като вярващи хора, семейство Луц поканили свещеник, който да пречисти къщата и да прогони негативната енергия. Свещеникът обаче изпаднал в ужас, щом прекрачил прага на дома и отказал да извърши ритуала. Почувствал се напълно безпомощен в мисията да прогони злите демони и посъветвал семейство Луц незабавно да напусне имота и да си потърси друг дом. Членовете на фамилията обаче остават още месец в къщата на ужасите, а проклятията ги преследвали много дълго, дори и след изнасянето им.

След всички зловещи събития, къщата от Амитивил се превръща в най-голямото вдъхновение за киноиндустрията, а всичките брокерски агенции преустановяват продажбата ѝ. Този дом завинаги остава омагьосана територия, в която живите не са добре дошли.

Четете още: Голяма гордост! Пловдив избран за най-романтичен град