Автор
Весела Георгиева

Това са най-романтичните градове в Европа - посещавали ли сте ги?

Човек е жив, когато е на път. Няма нищо по-хубаво от пътуването. И не е нужно да е в петзвезден хотел. Достатъчно е да имате добра компания и място, на което не сте били, или място, което искате да посетите отново. Днес ви предлагаме няколко наистина романтични посоки, които си струва да включите в бележника си на пътешественик.

Красивата Прага

Столицата на Чехия е наистина специална. Наситена с атмосферата на миналото, но в същото време пълна с живота на настоящето. Струва си да я видите - заради спиращите дъха гледки, заради красотата на Карловия мост, датиращ от XIV век, вкусните местни специалитети, уникалните кръчми и страхотната бира... Задължително трябва да хвърлите поглед към часовника със статуите, които се сменят на всеки час.



Флоренция

Италия е безспорно е една от романтичните държави. Вкусна храна, приятни хора, места, които си струва да видите - прекрасно е. Флоренция е родният град на Ренесанса. Ще ви очарова със своите ароматни вина от Тоскана, произведенията на Микеланджело и Ботичели. И ако това не ви е достатъчно - настанете се в квартал Олтарно и е полюбувайте на залеза и гледките, които се откриват към града.

Париж

Е, няма как да говорим за романтика и да не споменем Париж, който е известен и като "градът на любовта". Уникално вкусни специалитети, красива архитектура, Айфеловата кула... Тук се преплитат любов, изкуство и култура в едно много странно цяло. През деня ще разгледате един от най-известните музеи в света, а вечерта ще се разходите по малките улички, просто така, без план и посока. ААко пък времето е топло, можете да си направите пикник в един от многото паркове, пише БГНес.



Рим

Още един град, който би влязъл във всеки романтичен списък. Вечният град безспорно крие приключения зад всеки ъгъл. Ако искате да се насладите на художествени шедьоври, древна история и невероятна кухня, Рим е вашият град. Пожелайте си нещо и хвърлете монета във "Фонтана ди Треви" - така ще си гарантирате връщането в града, а защо не и романтично предложение за брак. Хапнете истински италиански сладолед или пица, а след това се разходете и създайте незабравими спомени. Знаете ли, че в Рим има музей на пастата?