Автор
Кристина Кирова

Тя отиде на 34 първи срещи в 19 държави само за година, ето какво научи за мъжете

Това е вълнуващата история на Лони Джеймс, която точно преди година се качва на самолета от Вашингтон за Лондон с раница на гръб и много откачена идея. Но съгласете се, всички велики неща на този свят започват с една, леко щура, идея и огромно желание за скок, в нейния случай полет, в неизвестното.

Планът на Лони в края на март 2022-ра е съвсем простичък - да пътува из планетата Земя и да се среща с по един местен във всяка държава. И това, ако не е проучване на сериозно момиче, то тогава кое е?

View post on Instagram
 

Още с кацането си в Лондон, Джеймс не губи никакво време, а директно отваря Тиндър и още няколко приложения за запознанства. Все пак има да отиде на цели 34 първи срещи и трябва да се започне отнякъде. Може да се каже, че Лони си е прекарала повече от добре, защото приключенията ѝ включват романтични мигове, културни мероприятия и много нови знания, свързани с противоположния пол, на всичкото отгоре вече е научила и за особеностите на господата в различните страни.

Една от срещите ѝ продължила цели 13 часа в Кайро, разказва тя пред "Си Ен Ен". Това се случва по време на месеца на Рамадан. Лони отива на среща с мюсюлманин, за когото казва, че я очаровал с невероятната си усмивка. Всъщност тя била толкова очарована, че отишла на среща и с втори мюсюлманин, който пък се оказал сгоден. За него казва, че е имал огромната нужда просто някой непознат да го изслуша и Лони била идеална за тази цел. И както тя самата казва - има нещо велико и много специално в разговорите между двама души, които знаят, че няма да се видят никога повече. Двамата прекарали дълги часове в разговори за модерната любов, онлайн запознанствата, мюсюлманската култура и уредените бракове.

View post on Instagram
 

След Египет, Лони се насочва към Верона, където се запознава с чаровен, класически музикант, който я развежда из града със скутера си и правят нощна обиколка на исторически забележителности.

В Турция обаче нещата не вървели толкова гладко за нашата авантюристка. Там тя се среща с мъж, който останал твърде засегнат от отказа ѝ за физическа интимност и просто я зарязва в магазин, като ѝ обещава, че ще се върне. Но така и не го направил.

Последната ѝ среща била в Кейптаун с южноафриканец, с когото излязла на вечеря, по време на която той вади тесте карти и я очарова с фокуси часове наред.

След забележителния си опит през последните 12 месеца, Лони Джеймс е категорична, че това е било едно от най-хубавите преживявания и дори несполучливите срещи били забележителни. И всички са я научили на нещо.

„В миналото гледах на срещите като на пропуск или провал. Ако изляза с някого на среща и тя не завърши с целувка за лека нощ, или не приключи на втората среща, го смятах за провал“, казва тя. „Вече не мисля за това. Сега осъзнавам стойността на това да отида на среща и да бъда толкова благодарна, че някой отделя от времето си, за да сподели историята си с мен.", казва пътешественичката.

View post on Instagram
 

„Научих, че романтиката идва в много форми“, добавя тя. „Не е задължително да е на скъпо място и няма определена формула, която да кара романтиката да се случва. За мен това е, когато има връзка и преднамереност. Това е човекът, който ви изслушва, който се стреми да ви накара да се почувствате специални, който иска да предизвика усмивка на лицето ви с обмислен жест и човекът, който иска да знае какво мислите и се стреми да ви опознае истински.“

Какво е тласнало Лони към най-смелата постъпка в живота ѝ?

Както при много хора, така и Лони предприема приключението на живота си след разтързсваща семейна трагедия. Години наред тя е била свидетел на твърде рано започнала битка на майка си с коварната болест Алцхаймер. Била диагностицирана едва на 48 години и умира на 63 г., точно 6 месеца преди пътешествието на Лони. Огромната трагедия подтиква Джеймс да бъде смела и ѝ напомня, че животът е твърде кратък и трябва да търси щастието си.

View post on Instagram
 

"Преди години разказвах на майка ми за момиче, което много харесвах. Никога няма да забравя какво ми каза тя тогава, а именно да се уверя, че той обича пътешествията също толкова, колкото и аз. Не можех да повярвам, че въпреки състоянието си и напредналата болест не е забравила колко много обичам да пътувам.", споделя Джеймс.

И така, точно половин година, след като майка ѝ поема дъх за последно, Лони тръгва на пътешествие, което е планирала през последните 2 години. Тя започнала да събира средства и напуснала скъпата си квартира и се завръща да живее при родителите си. Причината за това била не само желанието ѝ да спести пари, но и да прекара до майка си последните дни живота ѝ.

Стигаме до март 2022-ра, когато Лони отива на летището без страх, почти без багаж, но с огромното желание да научи нещо повече за света и за мъжете.

И все пак - не е ли опасно едно младо момиче да странства само по света?

Разбира се, че да, но за щастие, Лони е знаела добре това и е взела мерки за сигурността си, като винаги е споделяла местоположението си с приятели и роднини, отивала е при близки в някои държави и никога не е казвала на мъжете, с които се е срещала къде е отседнала. Уговаряла си е срещи само на оживени, публични места и не е давала телефонния си номер.

View post on Instagram
 

Сред страните, които е посетила през последните 12 месеца, са Йордания, Кипър, Франция, Италия, Словения, Норвегия, Исландия, Португалия, Мароко, Тунис, Сенегал, Гамбия и Южна Африка. И да - на всяко едно от тези места Лони е имала вълнуваща, първа среща.

Пътешественичката споделя, че не е усетила страх нито за миг и че приключението ѝ върнало вярата в любовта. И между другото то съвсем не е приключило, като в момента Лони се намира в Африка и ще продължи с околосветската си обиколка и се надява един ден вълнуващата ѝ история да се превърне в интересна книга.

Четете още: Топ 10 на най-евтините държави за пътуване по света