Във Венеция вече всичко е карнавал (снимки и видео)

07 февруари 2023 | 12:52
1261
0
Инстаграм, Getty images
0

Карнавалът във Венеция бе открит в събота със зрелищен спектакъл на голяма плаваща платформа, преминала през целия Канале гранде, от зоната пред железопътната гара "Санта Лучия" до площад "Сан Марко", съобщава сайтът на Венецианската община, цитиран от БТА.

В спектакъла, наречен „Оригинални мечтатели”, участваха 50 артисти - клоуни, актьори и акробати, съпровождани от музика на перкусионисти и от изпълненията на оперен квартет.
 

Върху пищно украсената плаваща платформа имаше колонада, напомняща на колоните на площад „Сан Марко" във Венеция, както и огромна глава на еднорог. Всичко това бе осветено от огньове и от светлинно шоу.

По време на спектакъла бяха изпълнени сцени, вдъхновени от опери, поставяни във венецианския оперен театър „Ла фениче", от символиката на Карнавала и от тазгодишната тема на проявата, а именно зодиакалните знаци.


 

В центъра на шоуто върху плаващата платформа беше младата Аличе Барс, която миналата година спечели конкурса за най-красиво момиче на Карнавала.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by (@venice_carnival_official)

 

Мотото за 2023 г. е "Отделете време за оригиналните зодиакални знаци", а посланието - всеки да се придържа към автентичността си.
 

Леко разочарование е, че кулминацията на спектакъла "Полет на ангела" е изключен от програмата за 2023 г., но организаторите обещават да се реваншират с участието на повече преоблечени доброволци, които ще дефилират по улиците на града.

Венецианският карнавал, който местните наричат Ла Серенисима, е традиция на няколко века. Официално съществува от XI в., но се смята, че още древните римляни са имали подобен празник в чест на бог Сатурн.

Карнавалът продължава до 21 февруари.

Още по темата

Коментари

Добави Коментар