Автор
Кристина Кирова

Жена измина стотици километри в студа, за да заснеме снежен леопард под Еверест (снимки)

Снежните леопарди, известни още като Призраците на планините, се смятат за едни от най-неуловимите животни в света. Това, че са ендемични за суровия и негостоприемен терен на заснежените планини в Централна Азия и имат срамежлив нрав, ги прави много редки същества.

Много малко фотографи на диви животни са в състояние да заснемат снежни леопарди и Кития Павловски е една от тях. Моментите, увековечени от нея, които за първи път бяха споделени в нейните акаунти в социалните мрежи, станаха популярни с публикации като Animal Planet и правителствени организации, като Посолството на Непал, които ги споделиха повторно. Снимките на Павловски улавят снежния леопард на фона на абсолютно белия и покрит със сняг пейзаж на Непал.

В профила си в Инстаграм наградената фотографка описва подробно пътуването си из отдалечените райони на Непал. В публикациите си тя споделя, че е предприела дълго пътуване от над 165 км пеша, за да стигне до долината Кхумбу в опит да снима голямата дива котка.

"След като преминах най-неблагоприятния и суров терен на Земята, с изключителни надморски височини, ледени върхове и високи пустини - тези снимки бяха най-ценната награда. Това са най-трудните, но и най-стойностни кадри за мен", пише Кития в допълнение на спиращите дъха снимки.

Четете още: Това е класа! 7-те любими места на Кралицата, които трябва да видите