Лесни за приготвяне и много вкусни!

Необходими продукти:

чаша и половина брашно (350гр.)
1 чаена лъжичка хлебна сода
1 чаена лъжичка бакпулвер
1 / 2 чаена лъжичка сол
3 големи узрели банани, смачкани на пюре
3 / 4 чаша захар
1 яйце, разбито
1 / 3 чаша масло, разтопено


За топинга:

1 / 3 чаша кафява захар
1 супена лъжица брашно
1 / 8 чаена лъжичка канела ( или на вкус)
1 супена лъжица студено масло
1 / 4 чаша ядки, нарязани на ситно (по желание)



Начин на приготвяне:

1. В голяма купа смесете брашното, содата, бакпулвера и солта.

2. Смесете бананите, захарта, яйцето и разтопеното масло. След това ги смесете със сухата смес (брашното, содата, бакпулвера и солта).

3. Изсипете сместа в чашки за мъфини (или за крем карамел), като ги пълнете на 3/4-ти.

4. Смесете съставките за топинга: първо разбъркайте кафявата захар с брашното и канелата. След това ги смесете с маслото (ще стане ронлива смес) и поръсете върху мъфините.

5. Печете на 190 градуса за около 20 минути.

6. Оставете да се охладят 10-тина минути, преди да консумирате.