Лесни за приготвяне и много вкусни!
Необходими продукти:
чаша и половина брашно (350гр.)
1 чаена лъжичка хлебна сода
1 чаена лъжичка бакпулвер
1 / 2 чаена лъжичка сол
3 големи узрели банани, смачкани на пюре
3 / 4 чаша захар
1 яйце, разбито
1 / 3 чаша масло, разтопено
За топинга:
1 / 3 чаша кафява захар
1 супена лъжица брашно
1 / 8 чаена лъжичка канела ( или на вкус)
1 супена лъжица студено масло
1 / 4 чаша ядки, нарязани на ситно (по желание)
Начин на приготвяне:
1. В голяма купа смесете брашното, содата, бакпулвера и солта.
2. Смесете бананите, захарта, яйцето и разтопеното масло. След това ги смесете със сухата смес (брашното, содата, бакпулвера и солта).
3. Изсипете сместа в чашки за мъфини (или за крем карамел), като ги пълнете на 3/4-ти.
4. Смесете съставките за топинга: първо разбъркайте кафявата захар с брашното и канелата. След това ги смесете с маслото (ще стане ронлива смес) и поръсете върху мъфините.
5. Печете на 190 градуса за около 20 минути.
6. Оставете да се охладят 10-тина минути, преди да консумирате.