От древни времена има някои масла, които са разкрасявали жените. Едно от тях е сусамовото.

То е дошло от Индия и е достигнало всяка част на света. Разберете преимуществата на сусамовото масло, за да изглеждате винаги млади и красиви.

Естественото винаги е по-добре от химически създадените козметични продукти.

От години знаем, че е по-добре да използваме натурални продукти особено за лицето си.

Сусаменото масло се използва от жените по целия свят и наистина може да изглеждате много красиви, ако го използвате правилно.

Това масло се получава при извличане на екстракта от сусамени семенца.

Маслото е богато на мононаситени и полинаситени мазнини, известни още като “добрите мазнини”.Това масло съдържа много подхранващи вещества и много магнезий, калций, желязо, мед и витамин B1. Всички тези вещества го правят изключително полезно за здравето ви и поради тази причина то се използва и за готвене и за грижа за лицето. Помага при мигрени, артрири и остеопороза.

Сусамовото олио може да се използва в готвенето или като дресинг за салата, защото е не само много вкусно, но и задържа зеленчуците свеци за по-дълъг период от време. Смята се че е силно антиоксидантно и помага в борбата на много жени с процесите на стареенето.

Понеже сусамовото масло е изцяло натурален продукт и не съдържа никакви вредни вещества, спокойно може да го използвате върху лицето си. Има много редки случаи на алерични реакции към този продукт.

Ето и кои са най-големите му предимства:

-Хидратира кожата
-Има антибактериално действие
-Предпазва от акне
-Предпазва дори бебетата от обриви
-Съдържа много минерални вещества
-Предпазва от слънцето
-Този стар индийски продукт е вашият ключ кък красивата кожа. Опитайте го и се убедете в неговите качества.