Пригответе лесна и интересна вечеря за цялото семейство!
Необходими продукти:
2 супени лъжици зехтин
1 голяма глава лук
4 скилидки чесън, смачкани
1,5 кг пиле
половин чаена лъжичка джинджифил
2 ч.л. канела
1 чаена лъжичка кардамон
половин чаена лъжичка кимион
половин чаена лъжичка червен пипер (може и лют)
сол и черен пипер на вкус
1 супена лъжица и половина лимонов сок
2 чаши кускус
2 супени лъжици масло
Начин на приготвяне:
1. В голям тиган запържете лука и чесъна в зехтин, докато лукът омекне и стане полупрозрачен.
2. Добавете пилето и изсипете около 4 чаши вода. Добавете подправките.
3. Покрийте и оставете да къкри за час - час и половина.
4. Извадете пилето и отстранете кожата и костите. Нарежете го на малки парченца. Междувременно оставете соса да заври и добавете лимоновия сок.
6. Добавете кускуса. Варете около 8 минути (или докато омекне). Можете да добавите 1 чаша вряща вода, ако е необходимо.
7. Добавете маслото и парчетата пиле.
8. Сервирайте топло.