В блога на прекрасната Миранда попаднахме на тази супер полезна био рецепта, която е неин специалитет.

Продуктите можете да открие в почти всяка голяма верига магазини и най-вече в био магазините.

Можете да замените плодовете в десерта с каквито пожелаете.

Необходими продукти:

За пълнежа:

6 големи ябълки (обелени и нарязани на не много дебели полумесеци)
3 големи круши (също обелени и нарязани)
3 с.л. кафява захар
1 с.л. агаве подсладител (можете да го заместите с обикновен мед или с кленов сироп)
¼ ч.ч. вода или ябълков сок
1 ч.л. прясно изцеден лимонов сок
1 ампула ванилия

* В голяма купа смесете всички съставки и пресипете в тавичка за печене, която предварително сте намазнили или постлали с хартия за печене.

Оставете тавата за малко настрана, докато приготвите останалата част от десерта. Включете фурната да се загрява на 200С.

За овесената част от десерта:

2 ч.ч. овесени ядки
½ ч.ч. бадемово брашно (можете и сами да се смелите бадемово брашно в кухненския робот)
½ ч.ч. бяло оризово брашно
½ ч.ч. кокосови стърготини
½ ч.ч. счукани орехи
½ ч.ч. кафява захар
3 с.л. стопено кокосово масло
½ агаве подсладител (мед или кленов сироп)
1 ампула ванилия
1 ч.л. канела
1 ч.л. морска сол

Малини и листа от мента за гарниране и украса

*В голяма купа смесете всички съставки и добре покрийте плодовия пълнеж в тавата.

Изпечете десерта на 200С за около 30 минути.

През първите 15 минути покрийте тавата с алуминиево фолио и после продължете печенето без него. Така десертът ще омекне, а плодовете ще се опекат.

Сервирайте го със сладолед, малини и ментови листенца.