Необходими продукти

домати - 2 кг.или 2 консерви по 700 гр.

лук - 2 глави

моркови - 4 - 5 бр.

чесън - 3 - 4 скилидки

магданоз - 2 - 3 стръка или босилек

фиде - 200 гр.

олио - 50 гр.

черен пипер

сол


Начин на приготвяне:

Доматите се попарват с гореща вода, обелват се и се нарязват на ситно. Ако са от консерва, само се обелват и нарязват.

Лукът и морковите се почистват и се нарязват на ситно.

В предварително загрята тенджера се сипва олиото да се загрее леко. Добавя се сол. Слагат се морковите и лука да се задушат в мазнината на умерен огън докато поомекнат. Добавя се фидето и се пържи като се обръща с дървена лъжица заедно със зеленчуците на умерен огън до златисто. Добавят се доматите. Долива се с 2 ч.ч. топла вода и се оставя да ври на умерен огън до готовност – да се свари фидето. Накрая се добавят ситно нарязани магданоза или босилека, обеления и смачкан чесън и черния пипер.

Източник: еzine.bg