Крем брюле – класическа рецепта

18 декември 2011 | 12:00
42344
8
8

Необходими продукти:

* 3 жълтъка
* 2с.л. захар
* 240 мл сметана
* 1/2 ч.л. ванилов екстракт
* 2 ч.л. кафява захар

Начин на приготвяне:


Жълтъците се разбиват заедно със захарта и ванилията до образуването на кремообразна смес. Сметаната се загрява почти до кипене и се прибавя към разбитите жълтъци.

Сместа се разпределя в избраните купички, a самите те се поставят в дълбок съд и в него се налива топла вода. Налятата вода трябва да достига до средата на купичките.

Кремът се пече около 30 минути в загрята фурна до 150 градуса.

След това кремчетата се вадят от водната баня и се оставят за охлаждане в хладилника за 2-3 часа. Кремът се посипва със захар и се запича за 3 минути под грила на печката.

Най-добре е захарта да се карамелизира със специална горелка.

Още по темата

Коментари

8 ирина
  14 юни 2015 | 12:39 отговор
 

Нали уж се слага кафява загар за фламбиране,а гледам,че кремът е обилно поръсен с фина, бяла захарчица :-)

 
7 тина
  28 септември 2014 | 07:16 отговор
 

интересни рецепти за изпълнение

 
6 Мадлена
  13 февруари 2014 | 16:51 отговор
 

Захарта ми се вижда малко...

 
5 Павлина Стоянова
  28 ноември 2013 | 07:44 отговор
 

Сметаната готварска ли трябва да бъде или сладкарска?

 
4
  27 ноември 2013 | 23:27 отговор
 

 
3
  27 ноември 2013 | 23:26 отговор
 

 
2 k
  15 март 2013 | 14:11 отговор
 

поръсва се с кафява захар преди да се фламбира.....

 
1 дони
  18 декември 2011 | 19:23 отговор
 

А може ли да ми кажете каква сметана ползвате?

 

Добави Коментар

Най-четени