Супа от тиква
Много вкусна и лека супичка за студени дни.
Необходими продукти:
1/2 пакетче масло
1 глава лук
1 стрък праз
от тиква 500 гр. пюре
4 ч. ч. пилешки бульон
сол
бял пипер
джинджифил
1 бр. дафинови листа
Начин на приготвяне:
В тенджерка разтопете маслото и задушете лука и праза, нарязани на ситно до омекване.
Добавете тиквата, бульона и подправките. Оставете сместа да заври.
Намалете огъня и оставете да къкри без капак, около 15 минути, като бъркате отвреме навреме.
Извадете дафиновия лист и направете сместа на пюре.
Още по темата
Спаначена супа
3 зимни маски с тиква
Супа с целина и печени лешници
Супа от пресни гъби
Тиквата – вкусен и много полезен плод
Коментари
1 | kiandra | |
16 април 2011 | 19:26 | отговор | |
Malka popravka na tikvenata supa stava mn.po vkusna:1gl.luk,2-3skilidki 4esan,tikva(malka cigulka)polovinata narqzana na malki par4enca,daf.list,2-3morkova sa6to nariazani,zehtin sol na vkus,2-3sredni kartofa--vsi4ko se svarqva kogato e gotovo se izvajda daf. list i vsi4ko se pasira stava strahotna supa garnira6 s presen magdanoz. |
||
0 0 | ||
Най-четени
