Най-лесната гарнитура към всеки вид печено месо са зеленчуците на фруна. Освен това те са и много леки, което ги прави идеални за обяд с обилни предястия или за вечеря.

А и в края на лятото имаме толкова голям избор, че е престъпление да не се възползваме. Нашето предложение:

Необходими продукти за 4 порции:

2 големи червени чушки, нарязани на едро
2 глави червен лук, нарязан на кръгчета
2 тиквички, нарязани на парчета
2 скилидки чесън, счукани
1-2 ореха, счукани
2 супени лъжици зехтин
копър и сол на вкус

Начин на приготвяне:

В подходяща за печене тава разбъркайте чушките, червения лук и тиквичките с две супени лъжици зехтин. След това добавете чесъна и орехите, овкусете с копър и сол и отново разбъркайте добре.

Всичко това запечете за около 20 минути във фурната, която е била предварително загрята до температура от 200 градуса.

Извадете, поръсете със свеж магданоз, босилек и мащерка, нарязани на дребно, и запечете за още 10 минути.

Ако желаете, можете да поръсите зеленчуците с малко настърган пармезан, след като ги извадите от фурната. Сервирайте топли като гарнитура към каквото и да е месо.

Всяка порция съдържа около 200 калории.