Автор
Ива Петрова

10 качества на жената над 40, в които младите мъже се влюбват

Жената над 40-годишна възраст е много по-привлекателна от младите дами. И има повече от едно доказателство за това!

1. Тя е естествена

На 40-годишна възраст жената знае всичко за себе си. Тя няма нужда да се преструва и да позира нито като принцеса, нито като капризно момиче. Тя е самодостатъчна и уверена в действията си. Държи се естествено, без напрежение, чувства комфорт, благополучие и вътрешна хармония. За нея е лесно да общува с другите, защото не е необходимо да доказва нищо на никого.

Приемането и разбирането на личните недостатъци и добродетели помага на жената да бъде истинска – без фалш, лицемерие и измама. Тя е искрена в изразяването на чувствата си. Нейното „Да“ или „Не“ са абсолютно естествени и категорични. Момчетата, които постоянно се сблъскват с двусмисленото и неясно поведение на млади момичета, понякога искат открити и честни отношения, така че те са щастливи, когато останат запленени една по-зряла и сигурна в себе си дама.

2. Тя знае как да се грижи за себе си

Момичетата, които все още не са узрели в съзнанието си, имат дилема: кой мъж е по-добър за мен – просто богатият или много богатият? Тези въпроси възникват от липсата на материална свобода. Момичето, което доскоро се е издържало от родителите си, чака финансова подкрепа от гаджето си.

В ранна възраст много момичета вярват, че жената не трябва да знае откъде идват парите, а мъжът не трябва да пита къде отиват. С възрастта много дами разбират, че е по-добре да бъдат независими от финансовото състояние на мъжа до себе си. А мъжа, без да отказва да се грижи за любимата си, с благодарност осъзнава, че е спасен от някои битови скандали. И това разбиране улеснява живота и на двамата партньори.



София Вергара

3. Тя живее пълноценно

Да не забравяме, че 40-годишната жена е все още доста млада. Но на тази възраст тя вече е осъзнала колко бързо тече времето и че няма време да отлагане на щастието. С годините тя започва все повече да цени всеки изминал ден и да го използва за свое добро. Затова тя бърза да натрупа нови знания, емоции и преживявания.

Тя работи! Ходи на изложби и кино, чете, пътува, занимава се със самообразование и творчество. Тя не чака утрешния ден, прави всичко на мига. Има нужда от всичко сега и днес. Интересно е с нея!

4. Тя е грижовна

Трябва да признаем, че дори силният пол понякога има нужда от нежността и загрижеността, които само една жена може да му даде.
Мъжът е винаги готов да се предаде в красивите и добри ръце на една жена, стига те да са изпълнени с топлината, нежността и вниманието, бликащи от чувственото ѝ сърце. Една мъдра жена от опит стига до извода, че „малкото слонче винаги търси обич и ласка...“. Затова тя най-често е мила и нежна и с такава приятелка вечерта е по-топла и утрото – по-мило.

Шарлийз Терон

5. Наслаждава се на секса на макс

Не е тайна, че вкусът към интимния живот не се събужда веднага. В ранна възраст не всички момичета се радват на това, защото все още не познават добре тялото си и изпитват определени комплекси в леглото. Проучванията показват, че женската сексуалност се събужда след 30, което означава, че младите жени имат надежда за по-късно съзряване.

А това насърчава младите момчета да търсят приключения с по-голяма от тях дама, защото тя е по-разкрепостена и опитна. Тя по-добре разбира какво искат младите мъже и как да направят любовната наслада по-наситена и дълбока както за себе си, така и за по-младия си партньор.

6. Тя се грижи за себе си

Една известна поговорка на Коко Шанел обяснява много: „Ако една жена не е станала красива до 30-годишна възраст, значи е глупачка“. Ако на едно момиче не се даде естествена привлекателност и вродено чувство за вкус, тогава с възрастта тя стига до заключението, че трябва да спре да се бори с външния си вид, може да се научи да го контролира.

Една 40-годишна жена знае своите недостатъци и умело не само ги прикрива, но и ги превръща в добродетели. Тя избира правилния гардероб, умело използва козметика, грижи се за здравето и фигурата си. Момичешките комплекси изчезват с годините и се заменят от стабилна увереност в тяхната привлекателност, което без съмнение привлича мъжете.



Пенелопе Круз

7. Тя не настоява за раждането на дете

Темата, за която един млад мъж обикновено избягва да говори в една връзка, е тази за бременността. В съвременния свят мнозина дами, навършили това десетилетие, вече имат деца и са спрели да мислят за още наследници. Все пак, не това е от първостепенно значение за един мъж. Той е наясно, че ако двамата поискат дете, биха могли да опитат, тъй като дори и на тази възраст една жена още може да ражда.

8. Тя знае какво е "лично пространство"

Една мъдра жена е наясно какво представлява личната кореспонденция, хобитата, желанието да общува само с приятели. Тя няма да забрани на любимия си да отиде на риболов или на стадиона с приятели, с които заедно да подкрепят любимия си отбор. Такава партньорка няма да посегне на зоната на комфорт на половинката си, свободата, от която един мъж безспорно винаги има нужда.

9. Тя не изисква ежечасни думи на любов

„А ти обичаш ли ме? Кажи, че ме обичаш“, молят невръстните дами своите гаджета, което в крайна сметка ги вбесява. Умната жена разбира без думи, когато партньорът ѝ има чувства към нея. Тя почти се научава да "чете" мъжа. Не е нужно да се шегувате с нея, умишлено да показвате любовта си, прекомерно да се радвате, прекомерно да се възхищавате, преувеличено да прощавате. С нея можете да бъдете себе си. Можете да я прегърнете силно, да я защитите с раменете си, да се наведете към косата ѝ и тя вече ще знае всичко.

10. Тя все още е дете по душа

С нея можете истински да се забавлявате, да се шегувате, да обсъждате модерна музика, да играете на джаджи. Тя е модерна, млада и прогресивна. Тя е доволна да прави изненади, защото искрено се радва по детски, когато прочете в очите на любимия си щастие и любов.
И да, жената на 40 знае как да се грижи за себе си. Тя е шеметна и красива!

Натали Портман

Четете още: 40-годишните жени задължително с по-младо гадже. Полезно е за здравето