10 причини да се радваш, че си на 30 г. и си необвързана

16 август 2021 | 14:21
1896
9
Снимки: Pixabay
9

Ти си млада, красива и необвързана. Чудиш се къде гледат мъжете, че не избират теб за своя половинка. С всеки изминал ден те обземат все по-мрачни мисли заради статуса ти на самотна душа. Е, стига толкова. Не позволявай на депресията да отнема блясъка на независимия живот. Защото, бъди сигурна, рано или късно, ще срещнеш любовта. А дотогава единственото, което ти остава, е да се забавляваш на макс. Време е да осъзнаеш, че да си сам на 30 не е толкова лошо, а понякога дори много по-добре от това да си с гадже. И така…

Причина № 1. Не ти се налага да даваш обяснения за всичко, което правиш

Защо се прибираш от работа толкова късно? Вкъщи няма какво да се яде! Кой нормален човек може да ти звъни след 21:00? Все въпроси, звучащи крайно познато на обвързаните. Е, затова пък, ако сте сингъл, вие сте абсолютно свободни да излизате с когото и да било, където и да е и да се прибирате вкъщи, когато е да е, без някой да ви държи сметка за каквото и да било.

Причина № 2. Не пропускаш нито едно забавление

Я си помисли, кога за последно седна с колеги на бара след работа, без да даваш обяснение на партньора си защо ще закъснееш. Да се откаже от шумните партита и да пропуска почти всяка ежеседмична среща с приятелки се превръща в задължение на почти всяка една обвързана дама, а от този обсебващ модел на поведение от страна на половинката ѝ, със сигурност, рано или късно, ще ѝ писне.

Причина № 3. Чувстваш се като жена, а не в съдомиялна машина

Скъпа, къде са ми чорапите? Каква риза да облека днес? Колко пъти съм ти обяснявал как правилно да гладиш ръбовете върху панталоните ми? Оооо! От това наистина може да ви дойде до гуша. Уви, оказва се, че много жени, след като се обвържат, волю-неволю, придобиват допълнителен набор от домакински задължения. Готвене, почистване и дори изнасяне на кофата за боклук - няма проблем! Но къде в случая е мъжът? Защо му е да превръща една жена в прислужница, след като това нея няма да я направи щастлива? Ако сте случили на точно такъв консервативен екземпляр с непреклонно патриархално мислене , ясна е работата – време е да се замислите дали точно така сте си представяли любовта.

Причина № 4. Никой не те събужда в събота сутринта

"Скъпа, какво ще закусваме днес?", чувате рано сутрин в събота. А как во се искаше след тежката работна седмица да си поспите и полежите в леглото поне до обяд. Е, няма как, това е положението. Щом сте се хванали веднъж за хорото, ще го играете.

Причина № 5. Няма нужда да ходиш при родителите му

Да, да! Не е изненада, че някои дами, също като мъжете, не понасят семейните сбирки през уикендите. Особено ако там присъства любимата му майка, която веднага ще ви намери кусур за щяло и нещяло или ще ви надуе главата с нейните домакински постижения.

Причина № 6. Можеш с охота да харчиш пари за рокли и козметика!

Ако си необвързана, с лекота можеш да харчиш парите от заплатата, без да се съобразяваш с половинката си! И никой нищо няма да ти каже. И дори нито един укорен поглед в твоя посока няма да бъде отправен. Факт е, че много обвързани жени пазаруват тайно от съпрузите/партньорите си. И никога не им показват новите си дрехи. Ако пък той случайно забележи някаква промяна в половинката си, има едно изпитано през годините клише, което върши чудесна работа при мъжете: "Е, това е старо... Как? Не помниш ли?" 

Причина № 7. Ако той се нуждае от нови части за колата, забрави за роклята от витрината в отсрещния магазин

Няма какво да се залъгваме, делите ли един покрив, делите и парите. На всички ни е ясно, че в много от случаите в съвместния живот всичко е общо. Особено средствата от финансов характер. И ако случайно се наложат непредвидими разходи, по-често приоритетът не е във ваша полза…

Причина № 8. Можеш да се срещаш всеки ден с нови хора и приятели

Ти си свободна жена. Никой не те задържа и никой не те кара да се съобразяваш с него. Всяка вечер за теб е вълнуваща и изпълнена с нови запознанства, емоции и трепети, някои от които доста вълнуващи, романтични и незабравими.

Причина № 9. Винаги ще имаш време за себе си

Искаш да отидеш на фитнес? Отиваш. Искаш да си запишеш час при фризьора? Правиш го с лекота. Искаш да отидеш на кино и да се наслаждаваш на любимите си карамелизирани пуканки в компанията на приятели? Нямаш проблем!

Причина № 10. Всеки ден ще бъде изпълнен с вълнуващо очакване

Няма нищо по-красиво от това всяка сутрин да се събуждате с очакването за нещо наистина невероятно и красиво, което предстои да ви се случи, да сложите любимото си червило, да почувствате аромата на ранната утрин на новия ден, да го вдишате дълбоко и да си помислите: „Може би днес ще го срещна?" А после да пофлиртувате на воля с колега, който ви е запленил, а може би и нещо повече…, да се поглезете с чаша вино в уютен бар в някой скучен делничен ден, а когато се почувствате тъжни, че сте сами, да си кажете, че това не е за дълго и дори е във ваша полза.

Четете още: 5 типа мъже в интернет, от които трябва да бягате

Още по темата

Коментари

9
  17 август 2021 | 17:51 отговор
 

Големи глупости. Нарочно отворих статията, защото си знаех, че точно такива глупости ще да сте написали. Изобщо не е задължително връзките да са някакво вечно даване на обяснения, правене на неща, които не искаш и т.н. Животът на самотните жени /особено пък след 30/ изобщо не е пълен всеки ден с вълнуващи неща - напротив: работа, сън, работа, сън..чистене, работа, сън. От време на време излизане с други самотни и отчаяни приятелки някой уикенд, когато се убеждават една друга колко са си добре така, какви са силни и независими, а всъщност копнеят да са като онези приятелки, които отдавна са напуснали кръга и сега си имат обгрижващи ги съпрузи и дечица. Гледате твърде много "Сексът и градът" май. Колкото до това, че ако искаш се записваш на фитнес, ако искаш си купуваш рокли, ако искаш това и онова... Не е само до искането, много пъти опира до пари. И мъжът в това отношение прави живота на жената в пъти по-лесен. При родителите му отивам с охота, защото ги обичам, както и те мен. И като обичаш някого и той се грижи за теб, ти също с лекота и желание се грижиш за него, за да му създадеш също комфорта, който той ти дава, изпълнявайки мъжките си задължения. "Готвене, почистване и дори изнасяне на кофата за боклук - няма проблем! Но къде в случая е мъжът? Защо му е да превръща една жена в прислужница, след като това нея няма да я направи щастлива?" А него дали го прави постоянно щастлив да става в пек и в студ рано-рано, за да отива на работа и да изкарва пари, за да осигури всичко необходимо за жена си и децата си? Ако благодарността, признателността и цененето на човека са ви чужди, не се чудете защо още сте сами и в 30-те и се утешавате с излизания с приятелки.

 
8 Иза
  17 август 2021 | 11:34 отговор
 

Крайно отчаяна съм от тези коментари... "половин жена", "последния влак"??!? Всеки сам прави своя избор и ако една жена не иска да има деца, това не я прави половин жена/човек, или ако една жена не е омъжена е изветряла бира хаха в кой век живеят тези хора? Има жени,които искат да градят кариера и това им доставя удоволствие, и чисто и просто имат други цели и мечти. Отказвам да приема, че нежеланието ми да имам деца (в този доста прецакан свят), ме определя като 2ра категория жена и "изветряла бира", и всичките други нарицания и сравнения. Гледайте си кефа и вашия живот, и оставете хората да живеят както искат!

 
7 LOKOMOTIVA
  16 август 2021 | 18:45 отговор
 

Авганците идат ще ви напълнат всичките и нема да ви питат !!!

 
 
Хахахаха
16 август 2021 | 19:25

С майка ти така ли е станало?

6 леличка
  16 август 2021 | 18:17 отговор
 

тая сдуханиачка каде го е писала статията сигорно е неква недоебана лелка , жената след 30 е като изветряла бира , на всеки я бутат, никой я неще

 
 
...
16 август 2021 | 19:24

А ти освен недоеб@н си и неграмотен ,сельо бустански.

5 Ох
  16 август 2021 | 16:41 отговор
 

Не е нужно нито да се радваш,нито да си тъжен. Всичко написано е опция. Връзки,ангажименти т.н. Опция...не кислород.

 
4 на
  16 август 2021 | 16:37 отговор
 

на 30 не си първа младост. даже почват да завяхваш. а на 40 вече не ставаш за раждане на деца и си половин жена. търсят те само за чук и беж. този сайт подстрекава жените и момичетата да не се омъжват и да не раждат деца. пропагандира бездетието и фривилния живот.

 
 
Хахаха
16 август 2021 | 19:29

Жената е родена жена и 100% генетично остава жена до смъртта си,независимо раждала или не кравар дърт. Неомъжването го правят опция селтаците,като теб. Никой не иска да размножава такива неандерталци.Нарича се естествен подбор па ти се сърди ,колкото искаш и пак не струваш.

3 кик
  16 август 2021 | 16:08 отговор
 

Като си на 30 и все още нямаш деца и вече изтърваш последния влак. Търсиш си 10 причини да се поуспокоиш

 
 
...
16 август 2021 | 16:34

А хората,които НЕ ИСКАТ да имат деца? Те не се успокояват,те просто живеят в спокойствие. Може да ви е гадно ама като сте се прецакали не мислете,че всички приритват да се прецакат ,като вас.

2 а
  16 август 2021 | 15:54 отговор
 

Липсата на редовен секс? Само случайни срещи и самобъркане в гащите не помага!

 
 
Ммм
16 август 2021 | 16:36

Наср@ните памперси и те не помагат реално...

1 един
  16 август 2021 | 14:43 отговор
 

И един ден като размисли ще е късно, ще се почне с инвитро процедури, тежестта от гледането на децата ще е още по-голяма и т.н. Няма по-хубаво от това да видиш млади родители.

 
 
Ммм
16 август 2021 | 16:35

Да,да един ден рязко ще приплаче за сменяне на памперси и занимаване с простотии цял ден. В кой век сте бе,хора?

 
17 август 2021 | 17:52

Какво общо има века тук? Животът и продължаването му сега не са на мода ли? Може би и дишането и то вече е демоде. Боже господи.. какви простотии!

Добави Коментар

Най-четени