10 признака, че връзката ви е приключила, но ви е страх да го признаете

Всички сме били във връзки, които сякаш са обречени. Въпреки това обаче сме продължавали да ги поддържаме, най-често защото не сме имали достатъчно смелост да го прекратим. Това пък от своя страна води до възлагането на напразни надежди и много загубенo време, което можете да посветите в търсене на вашия човек и на себеусъвършенстване. Вижте кои са 10-те най-ясни сигнала, че е време да продължите напред сами:



Ако имате чувството, че не сте приоритет за половинката си

Има ли нещо по-неприятно от това да се чувствате пренебрегнати и не особено важни за човека до вас? Да усещате, че другия не го е грижа за отношенията ви толкова, колкото вас? И да знаете, че мнението ви няма да бъде чуто от него? Е, ако всички тези съмнения са налице при вас, то е време да сложите точка. Остене с него, само ако забелязвате, че все пак човекът прави опити да ви обръща повече внимание и се интересува от нуждите ви.

Ако мисълта за брак и бъдещите планове ви изнервят

Ако вие сте с правилния човек, то бъдещите планове за брак, съжителство и деца няма да ви плашат. Напротив, ще ви радват и ще бъдете нетърпеливи един ден всичко това да стане реалност. Единствената причина идеята за сериозно бъдеще с човека до вас да ви изнервя и дори плаши, е ако той не е правилният и усещате, че не можете да му се доверите.

Често си мислите за секс с други хора

Край! Това е най-силният индикатор, че този човек вече е скучен за вас и дори сексуално не може да ви предложи нещо по-интересно. Разбира се, дори и в най-щастливите връзки се случва партньорите да пожелаят някой друг, но ако при вас това се случва често и дори предполагате, че друг човек може да ви направи по-щастливи, просто прекратете тази връзка. Рано или късно, ще започнете да изневерявате и ще се завъртите в омагьосан кръг.

Ако усещате, че ви контролират

В любовта няма място за ултиматоми. Ако между вас и партньора ви има обич и достатъчно доверие, вие ще си давате взаимно свобода. Никой, който ви обича истински, няма да ви попречи да се срещате с приятели и да имате активен социален живот. Все пак, вие сте личност, а не просто половинка на някого.

Ако ви е скучно

Скуката може да убие и най-силната любов. В случай, че с партньора ви сте се пуснали по течението и имате чувството, че всичките ви дни са еднакви, то просто имате нужда от промяна. Няма нищо по-лошо от това да се чувствате отегчени от половинката си.



Ако партньорът ви ви дразни

Той дори може и да не подозира колко много ви изнервя, защото не е направил нищо нередно. Просто вие вече не сте влюбени и вътрешно знаете, че имате нуждата да продължите напред без него. Ако усещате, че всичко в този човек ви дразни, не го мъчете, не мъчете и себе си, а просто си тръгнете.

Желанието ви за секс намалява все повече

Ако мисълта за секс с вашия човек не ви кара да се чувствате щастливи и дори на моменти ви дразни, това е много лош знак. Може би той вече не може да ви даде същото удоволствие както преди, може би просто не сте толкова влюбени и сексът с него не ви прави щастливи. Каквото и да е обяснението – тръгвайте си, няма място за компромиси в леглото.



Предпочитате да прекарвате повече време с приятелите си, отколкото с него

Усещате ли, че сякаш от време на време избягвате срещите с приятеля си? Да, това не е никак добре. Ако предпочитате да сте в компанията на приятели, вместо да се отдадете на романтично преживяване, значи е дошъл краят. Просто е време да го признаете и да спрете да отричате.

Карате се твърде често

Във всяка връзка има добри и лоши периоди, все пак различията трябва да се изглаждат. Само че когато караниците се случват всеки ден или поне зачестят значително, то е време за промяна. Никой не би бил щастлив във връзка, която е съпроводена от скандали.

Не спирате да се надявате, че партньорът ви ще се промени

Никой не е съвършен и почти всички искаме да променим нещо в партньора си. На пръв поглед в това няма нищо необичайно и толкова лошо, но замислете се. Колко време мина от началото на връзката ви? Ако години наред живеете с надеждата, че човекът до вас трябва да се промени, знайте че това няма да се случи. Прекратете тази връзка и потърсете това, което желаете.

Четете още: Изневерявате насън? Ето какво означава това...