15 неща, които той със сигурност няма да ви прости, дори и да ви обича много

Какви грешки трябва избягват дамите в една връзка, така че да не ронят по-късно горчиви сълзи сами?

1. Обществена критика

Присмехът или обсъждането на недостатъците на партньора ви пред външни лица нанася истински удар върху самочувствието му. Подлагайки на присмех неговата мъжественост или интелектуални качества с приятелките си, вие категорично застрашавате съвместното си бъдеще. Особено трудно е за представителите на по-силния пол, ако в конфликт с другите половинката му не го подкрепи, а застане на страната на противоположната страна. За вашия избраник, който вече е във вечна конфронтация със заобикалящата го реалност, това е нещо като предателство. Той, разбира се, ще забрави за това с течение на времето, но дълбоко в себе си ще таи дълбока обида.

2. Упреци и твърдения за непълноценност

Ако сте постоянно недоволни от нещо и ежедневно предявявате претенции или обвинявате любимия човек във всички смъртни грехове, тогава му давате повод да мисли за раздяла. Един мъж е в състояние дълго време да угажда на капризите ви, но търпението му има граници. Не трябва да му казвате, че печели малко и вие, бедни и нещастни, трябва да ходите с пухено яке, а не с луксозното кожено палто, за което мечтаете.

Подарил ви е рози, а не любимите ви лилии? Купил ви е парфюм, но не този, който обичате? Научете се да си затваряте очите за подобни дреболии. С упреците си лишавате мъжа от всякаква амбиция, самочувствие и желание да направи нещо за вас. Ще му се струва, че е по-добре да не дава нищо за вас, просто защото ще знае, че вие вечно ще сте недоволна. Не е изненадващо, че с подобно поведение на жена той ще започне да се съмнява в искреността на чувствата на любимата си. Запомнете, мъжете бягат от подобни връзки при първа възможност.

3. Унижение на мъжкото достойнство

Разбира се, вашият любим човек иска да е сигурен, че е не само единственият за вас, но и най-добрият във всичко и още повече в леглото. Той наистина иска да вярва, че никога не сте били толкова добри с никого, колкото с него. Но една ваша невнимателна дума или критика към неговата мъжка сила - и тази вяра се срива в миг. Такива фрази могат да отблъснат мъжа от вас веднъж завинаги. Също така това може да доведе до сериозна психологическа дисфункция.

4. Отказ от интимност



Ако редовно се оправдавате с главоболие и умора и не искате да се отзовете на сексуалния зов на партньора си, тогава рискувате да се обречете в съвършена изолация веднъж завинаги. С този подход към интимния живот мъжът започва да се съмнява, че е в състояние да достави на жената удоволствието, което иска да ѝ достави. С такова поведение рискувате сериозно да го обидите и той да започне да търси обич извън семейното ложе.

5. Сравнение с другите

Никой не обича да бъде сравняван с някого друг. Малко вероятно е да ви е приятно да чуете от любим човек, че приятелката ви изглежда по-млада от вас и фигурата ѝ е по-секси от вашата. Така че защо един мъж да не се разстрои от хапливите ви забележки, че съпругът на съученичката ви, за разлика от него, винаги ѝ носи закуска в леглото и сам почиства апартамента? Между другото, мъжете понасят такъв сравнителен анализ много по-трудно от жените, особено когато става въпрос за бившите партньори на любимия. Разбира се, вашият избраник разбира, че е далеч от идеала, но не иска да чуе за това, особено от устните на любимата си.

6. Комерсиализъм

Разбира се, всяка жена иска да изглежда добре, да купува скъпи неща и да не се лишава от нищо, но не забравяйте, че всички тези малки неща зависят от наличието на банкноти. Представителите на по-силния пол са предпазливи към такива хора, защото искат да ги възприемат като любим човек, а не като банкомат или кредитна карта. Ако една жена даде да се разбере, че интересът ѝ към мъжа се дължи на неговото материално благосъстояние, тогава не само любовта, но и всякакво съчувствие от негова страна просто ще се изпари.

7. Ревност и подозрение

Ако смятате, че трябва да проверите телефона и компютъра на любимия човек тайно от него, тогава дълбоко грешите. А ако освен това контролирате всяка негова стъпка и редовно организирате разпити, тогава бъдете сигурни, че краят на връзката ви е близо. Мъжете не обичат да бъдат обект на постоянен контрол и безпочвена ревност. Основата на всяка връзка е доверието, и проверката на телефона за любовна кореспонденция с други жени в някои ситуации е просто глупава.
Пък и малко вероятно е неверен мъж да ви даде мобилен телефон, който във всеки един момент може да получи съобщение компрометиращо съдържание. А това е напълно достатъчно, за да разберете колко верен ви е той.

8. Манипулация и натиск



Не е тайна, че момичетата често изпреварват момчетата в развитието. Те съзряват по-рано и стават отговорни. За съжаление някои представители на нежния пол възприемат подобни твърдения като директно ръководство за действие. Такива жени се опитват да контролират партньора си и прибягват до редица трикове. Например те карат мъжа винаги да се чувства виновен за всичко, непрекъснато изискват извинение и го поставят пред труден избор. Чрез манипулация тези млади дами могат да принудят своя избраник да се откаже от различни хобита и дори от дружбата си със стари приятели.

9. Обижда близките му

Разбира се, семейството не се избира и понякога между роднини могат да възникнат истински кавги. Ако човек говори неласкаво за роднините си, това не означава, че трябва да следвате примера му. Той може да е недоволен от поведението на някой свой чичо например, но за него те са преди всичко близки хора, които са играли с него в детството и са правили подаръци по празниците. Затова той ще възприеме всякакви нападки срещу тях от ваша страна като лична обида.

10. Небрежно отношение към децата

Обикновено по-голямата част от образователния процес на повечето деца пада върху раменете на жената, но това изобщо не означава, че бащите показват пълно безразличие към развитието на своите синове и дъщери. Мъжът е преди всичко защитник на семейството и винаги е готов да спаси детето си. Затова, доверявайки на една жена най-ценното в живота си, той се надява рожбата им да е в пълна безопасност до майка си. Но какво да направите, ако майката на семейството стане източник на опасност? Ситуациите, когато детето страда поради небрежност или безотговорност на майката, не са необичайни в наше време. Разбира се, мъжът няма да може да прости на жена, ако децата им страдат заради нейното небрежно поведение.

11. Глупост

Схващането, че мъжете предпочитат глупави жени, отдавна се е превърнало в мит. Все повече представители на силния пол избират за свои съпруги мъдри и далновидни дами. Вижте само богатите и известни красиви мъже и техните сродни души. От друга страна, никой не спори, че красавиците, които не блестят с интелект, често просто се къпят в мъжко внимание, но само докато имат търпението да издържат на неадекватните действия на тесногръд човек. Ситуацията се влошава, ако мъжът е загубил бдителността си и се е оженил за такава жена. Чувствайки се измамен, той ще се ядоса и ще причини проблеми на себе си и на другите.

12. Липса на прошка

Мъжете са убедени, че истинската любов прощава всичко, но вие и аз знаем, че жените могат да помнят обидите с десетилетия. Ако при всяка възможност напомняте на човека за грешките му и цитирате лошите му дела като аргумент в спор по каквато и да е причина, тогава просто ще го дезориентирате. Уверен, че не всички обиди отдавна са му простени, той ще започне да ви вижда като противник, а не като любима жена.

13. Предателство

Може дори да не сте се замисляли, но като обсъждате семейни тайни с приятелите си в кухнята и се подигравате с мечтите на половинката си, вие подкопавате доверието му към вас. Той споделя нещо интимно с вас и вие веднага то разпространявате, за да го чуят или видят всички.
Така демонстрирате, че не цените отношенията, а в очите на мъжа това е истинско предателство. Следващият път той едва ли ще бъде толкова откровен с вас, най-вероятно ще се затвори в себе си или просто ще ви остави. В крайна сметка, без взаимно разбирателство семейният живот няма смисъл.

14. Лъжи и двуличие

Ако не казвате нещо или постоянно хитрувате, тогава мъжът ще реши, че сте способни на голяма измама или предателство. Той няма да бъде доволен от факта, че му казвате едно в очите, а съвсем друго – зад гърба му. Така той няма да се опитва да подобри отношенията, а просто ще търси онази жена, на която може безусловно да се довери.

15. Изневяра



Осъзнаването, че любимата му е намерила някой по-добър от него, може да доведе мъжа до истинска депресия. Като начало, нека да разберем какво представителите на по-силния пол смятат за измяна? Всички хора са различни, едини няма да ви прости флирт в сайт за запознанства, а друг е в състояние да прости физическо предателство, но не и емоционално. Във всеки случай мъжът ще направи разочароващо заключение за вас. Той ще разбере, че съществуващата връзка няма значение за жената и тя не го цени. Дори ако представителят на по-силния пол може да се примири с изневярата, тогава не очаквайте същото доверие и откритост от него никога повече.

Четете още: 5-те етапа, през които мъжът минава, за да се влюби