Не само мъжете могат да бъдат неверници. Тъжната истина е, че и много жени извършват мръснишки ходове зад гърба на партньора си. И ако обществото разглежда мъжката изневяра като нещо почти нормално и разбираемо, то има безброй въпросителни, когато научим, че някоя наша приятелка или позната е „кръшнала“ на любимото си момче.

Истината е, че причините жените да пожелаят и да правят секс с друг мъж не са много и са съвсем логични. Нека видим кои са те и какво ги провокира:

Нестихваща сексуална енергия



Има дами, за които сексът е религия. Интимните ласки са над всичко и апетитът им за тях е почти неконтролируем. Мъжете често си падат по тях и обикновено могат да бъдат, в чието си легло пожелаят...и го правят. Дори и гузната съвест не е по-силна от невероятното им желание за секс и изневярата често е просто хубаво интимно прекарване и нищо повече.

Скука



Отчаяните съпруги са перфектната мишена за мъжките хищници. Вече не изпитват онази тръпка, която ги кара да виждат само съпруга си, имат очи и за чуждите мъже. Всекидневието им съвсем не е толкова вълнуващо, но в същото време желаят да се случи нещо интересно и страстно. Изневярата е единственият начин да избягат от скуката, без да нарушават спокойствието у дома, защото макар и искрата между тях и мъжът им да е загаснала, те оценяват съюза си с него и го обичат.

Неподходящ партньор



Съответно и цялостна неудовлетвореност от личния живот. Тези дами не желаят да бъдат сами, въпреки че не харесват настоящия си партньор. Не е изключено и дори да не подозират, че това е причината за нещастието им. Не знаят, че не са с правилния човек, но вътрешно изпитват желанието да търсят по-удачен избор. Ето защо за тях изневярата не е просто секс, често се стига и до нещо повече.

Четете още: Искате хубава връзка, но си лягате с него на първа среща - ето защо ще се провалите