Автор
Теодор Муховски

7 неща, от които се нуждае всяка връзка

Отношенията между двамата партньори са различни, но има няколко основни неща, от които се нуждае всяка една връзка, за да бъде силна и здрава. Но ако те са налице, значи имате човек, който заслужава да бъде обичан. Имате право да очаквате всички тези неща от партньора си - ако някое от тях липсва, връзката ви може да не е такава, каквато си мислите, че е. Ето кои са тези качества:

Доверие и честност

Доверието е един от най-важните елементи на една връзка. Трябва да можете да се доверявате един на друг. В противен случай ще живеете с несигурност и съмнения и винаги ще се чудите дали няма да направи отново същото.

Уважение

Мъжът до вас трябва да се отнася към вас с внимание, да се вслушва в мнението ви и никога да не отхвърля чувствата ви като несъществени. Вашите постижения и положителни качества трябва да бъдат оценявани. Човек, който омаловажава постиженията ви или се присмива на чувствата ви, не уважава себе си.



Отдаденост

Половинката ви трябва да ви бъде напълно отдадена. Също така трябва да отделяте достатъчно време за себе си и за приоритетите, които не се случват с неговите приятели.

Растеж и развитие

Добрият партньор ще иска да израствате и да се развивате като личности, а не винаги да стоите на едно и също място. Той няма да се оплаква, че се опитвате да се подобрите, или да се опитва да ви разубеди да постигнете мечтите и целите си. Всъщност той трябва да иска да се развивате и да напредвате и ви подкрепя в постигането на тези цели.



Участие във важните решения

Важно е да участвате във всички важни решения, които той взима. Всичко, което ви засяга, означава, че мнението ви трябва да бъде взето под внимание. Ако той не се вслушва в него, изобщо не се съобразявайте с чувствата си.

Подкрепа

Като партньор той трябва да е насреща, когато имате нужда от него. Когато имате проблеми в работата, медицински проблеми или емоционални смущения, трябва да можете да разчитате на неговата подкрепа. Той трябва да уважава чувствата ви и да не се държи дистанцирано, когато наистина се нуждаете от неговата опора.



Да ви приема и цени такава, каквато сте

И накрая, много е важно той да ви приема такава, каквато сте. Ако той се опитва да ви промени физически или психически, значи не е истински влюбен във вас.
Ако някое от тези неща липсва, може да си дадете сметка, че от известно време вече имате натрапчиви съмнения, но предпочитате да ги игнорирате. По-добре е да сте сами, отколкото да имате връзка с човек, който не ви обича, уважава и цени.

Четете още: Как да накарате съпруга ви да се върне, ако има друга до себе си