Автор
Теодор Муховски

Братовчедка ми очаква бебе и съм сигурна, че моят годеник е бащата

Аз съм на 27 години, а годеникът ми, който се занимава със строителна дейност и домашни ремонти, е на 30 години.

Братовчедка ми е на 32 г. и бременността ѝ изненада всички ни, защото тя няма партньор от години. Всеки път, когато я питаме за бащата, тя казва, че не иска да говори за това.

Братовчедка ми и годеникът ми се разбират доста добре – дори бих казала прекалено добре. Тя е от друг град, но разчита на него за помощ.

Реши да го извика да ѝ свърши една работа, която се проточи с месеци - искаше да си измаже хола. Но когато той завърши, тя го извика отново да ѝ направи кухнята, а наскоро той измаза и детската ѝ стая - за която все още не му е платила.



Обикновено той е много стриктен по отношение на парите и държи клиентите да му плащат 50 процента предварително, а остатъка - при завършването на обекта.

Затова когато ѝ позволи да забави плащането за детската стая, станах подозрителна.

Наскоро двамата гледахме филм за жена, която има дете от любов с женен мъж, и той неочаквано ме попита за мнението ми по този въпрос.

Изненадах се и го попитах защо изобщо му е хрумнало да ме пита такова нещо.



Той много се притесни и някак си успя да се измъкне и да смени темата.
Приятелите ми се опитват да ме успокоят, че вероятно си въобразявам, но миналата седмица наистина започнаха да бият тревожни камбани в главата ми, когато годеникът ми не се прибра вкъщи след работния ден.

Странно, но не успях да се свържа нито с братовчедка ми, нито с него.

На другия ден оправданието му беше, че е станало късно и е било логично да е останал при братовчедка ми, за да си спести пътуването на следващия ден.



Стомахът ми е на възел от всичко, което се случва. Какво мога да направя? Потърсих мнението на психолога и ето какво ме посъветва той:

„Може би имате право да се съмнявате, но единственият истински начин да разберете това е да намерите момент, в който да поговорите честно и спокойно с годеника си относно подозренията ви.

В зависимост от това какво ще излезе от този разговор, ще можете да започнете да подготвяте следващите си стъпки.



Четете още: Съсипана съм, нямам представа какво да правя: Той ми изневерява с майка ми