Автор
Woman.bg

Емисия проблеми във връзката: личното пространство

Ясно ти е, че за човешките взаимоотношения няма рецепта, особено ако са намесени и любовни чувства.

Във връзките обаче възникват някои дребни проблеми, които често нарушават хармонията ви за дълго.

Това са досадни битови дреболии, които понякога се превръщат в чутовни скандали с разрушителните размери на урагана Катрина.

Какво да правиш? Двама сексуално грамотни и опитни специалисти си правят бърз експеримент – изказват собствената си гледна точка, съответно женска и мъжка, по най-неприятните ежедневни проблеми в опит да помогнат на техните „невинни“ жертви.

Ето и първият случай:

Живееш с приятеля си и обожаваш компанията му, но имаш нужда да общуваш и с други хора (понякога без него). Как да поискаш лично пространство, без да го обидиш и нараниш?

Той каза: Да го помолиш? Направо му кажи.

Дали отиват на фитнес, на игрището или просто под душа, мъжете имат нужда да прекарват време без половинките си. И това се отразява добре на връзката.

Ако се ядоса, че искаш да отидеш с приятелките си на бар, кафе или на педикюр, ядосай му се и ти. Но ако е само леко несигурен или ревнив, тогава няколко нежни думи от твоя страна ще го успокоят.

Проблемите идват, когато той почувства, че прекарваш повече време без него, отколкото сте заедно.

Мъжете понякога не правят разлика между това да поискаш малко лично пространство и да поискаш да се дистанцираш от тях от тях.

Тя каза: Мисля, че той проявява често появяващите се при сериозна връзка симптоми на мързел към социалните контакти.

Преди време щеше да се обади на приятел, ако му стане скучно, но сега, след като ти си там, защо да си прави труда?

Помогни му отново да влезе във форма. Организирай вечерно парти с неговите стари познати или просто се опитай да го приобщиш към излизане по мъжки.

Дай му начален тласък и той бързо ще си припомни, че съвместният живот е по-интересен, когато и двамата имате различни впечатления за споделяне, когато отново сте заедно.