Понякога интимните ласки ви се струват най-неприятното нещо на света.

В комбинация с перманентно лошо настроение и липса на самочувствие, този проблем говори за ниско либидо. При много хора това смущение се появява на определен етап от живота като причините могат да бъдат както психически, така и физически.

За да неутрализираме този проблем възможно най-бързо, добре е да следваме посочените по-долу съвети.

1. Намалете алкохола – едно питие е в състояние да елиминира ежедневния стрес, да ви отпусне и да ви предразположи към сексуални занимания. Но когато се прекали с алкохола, ефектът е противоположен.

2. Доверете се на афродизиаците – консумацията на определени стимуланти е позната практика. В наши дни те се обединяват от наименованието афродизиаци и се препоръчват за по-добри сексуални преживявания. Най-препоръчваните в това отношение са апержите, които са богати на калий, калций, фосфор, както и на витамини А и Е, още стридите, бананите, шоколадът.



3. Забравете за цигарите – един от основните негативни ефекти от тютюнопушенето се свързва с това, че намалява притока на кръв към органите на половата система. Друг негативен ефект от употребата на цигари, отразяващ се върху либидото, се отнася до понижената издържливост и енергичност на пушачите. Ако пък партньорът е непушач, мирисът на цигари може да го отблъсне.

4. Тренирайте редовно – физическите занимания гарантират притока на достатъчното количество кръв към половите органи, освен това подобряват самочувствието, издържливостта и здравословното състояние.

5. Свалете излишните килограми – от край време се знае, че наднорменото тегло е враг на удовлетворяващия секс. Освен че повишава самочувствието и уважението към собственото тяло, отслабването гарантира бодрост, издържливост и желание за сексуална активност, пишат от zdrave.bg