Като цяло всичко е наред с тях. Но влюбите ли се в такъв мъж, общуването с него се превръща в истинско изпитание. Той никога няма да ви признае чувствата си, защото се страхува от отхвърляне или се смята за недостатъчно добър, успешен или красив. Все ще намери някакъв кусур в себе си, който ще го притеснява.

Дори ако вече се срещате, забравете за всякакви разговори на сексуална тематика, свързани с палави фантазии или страстни желания. Романтичните чувства у него могат да бъдат извадени само с „ченгел“. Срамежливите мъже често изпитват проблеми в секса. Тъй като се смущават от тялото си и се съмняват в действията си, не са склонни да опитват нови неща. Заради липсата им на самоувереност, рядко предприемат първата крачка, когато се влюбят.

И така, ето какво трябва да направите, за да вдъхнете кураж на срамежливия мъж:

Преди да плените сърцето на срамежливия мачо, първо трябва да се уверите дали симпатията е взаимна...

Да разбереш дали един срамежлив мъж е привлечен от теб, не е никак лека задача. Колкото и да е хлътнал по теб, той ще се стеснява да ти разкрие така лесно чувствата си. Но има някои издайнически признаци, по които може да разчетете емоциите му, и те са закодирани в неговия жестомимичен език.

И така, първият знак, че мъжът се интересува от теб, е неговото поведение – ако забележите, че мъжът на близката маса в бар или колега от офиса например непрекъснато ви хвърля тайни погледи (и може би бързо поглежда настрани, когато забележи вашия), това е сигурен знак, че въпросният господин е привлечен от вас.



В „Как да печелите приятели и да влияете на хората“ Дейл Карнеги описва друг знак, който може да подскаже, че един мъж е влюбен. Ако той е застанал близо до вас или двамата разговаряте, погледнете посоката нна върха на обувките му. Ако са насочени към вас, вие сте интересни за този мъж поне като събеседник, а може би и като жена.

Друг издайнически признак е неговият нервен смях във ваше присъствие. От една страна подобна реакции може да означава, че мъжът е притеснен от нещо, което няма връзка с вас, но от друго – това може да означава, че той не е безразличен към вашия чар.

„Стрелящите“ очи могат да бъдат както проява на симпатия, така и обикновен интерес, причинен например от вашата прическа. Не си струва да разчитате изцяло на такива неща, но можете да ги вземете предвид, за да предприемете по-нататъшните си действия. Най-добрият начин да разберете дали мъжът се интересува от вас е да помолите за помощ.

Ако той е готов да помогне за решаването дори на дребнав проблем, тогава той със сигурност изпитва интерес към вас. Флиртът е един от инструментите, необходими за намаляване на разстоянието между двама души. Така че, покажете му смело, че сте впечатлена от неговата личност и пуснете в ход всичките си качества на изкусителка.

Запомнете, че не трябва да отлагате твърде дълго във времето, за да чакате реципрочни действия от страна на срамежливия мъж. Жена, очарована от някого, може да се заблуди, че си има работа със стеснителен мъж, а той всъщност да се окаже, че не изпитва същата симпатия.

Направете първата стъпка сами...

Като правило обществото приписва на мъжа ролята на мъж и завоевател по отношение на представителите на противоположния пол. Често мъжете са първите, които правят крачка към романтичната връзка, първи изразяват чувствата си и предлагат да се премине от обикновено общуване към нещо по-дълбоко.

В случай че си имате работа със срамежлив мъж, не очаквайте много много подобни смели постъпки от негова страна. Но ако сте сигурни, че той е привлечен към вас, по-логично е да направите първата крачка, отколкото да чакате това от него. Поканете го на кафе или кажете, че бихте искали да го опознаете по-добре и искате да си побъбрите заедно на някое спокойно местенце.

Много е важно да споменем, че поканата трябва да оставя на мъжа място за маневриране. Вместо да му изръсите директно „Хайде да пием кафе“ или „Искаш ли да обядваме заедно“, по-добре кажете „Бих искал да отида на кино/да пия кафе/вечеря“. Такава формулировка на вашето желание не само ще създаде благоприятни условия за мъжа да взема решения, но и ще ви позволи да оцените степента на неговия интерес към вас.

След това може да има два сценария за развитие на събитията: човек или се съгласява, или поради собствения си срам ще измисли хиляда и едно извинение, за да не се измъкне от зоната си на комфорт. Има и трети вариант: такъв мъж вече има връзка, така че отказът му ще бъде мотивиран именно от този факт.

Не прилагайте прекалено голям натиск

Отношенията със скромен мъж могат да продължат в начален етап дълго време. Преходът към тактилност, изразен в целувки, милувки или секс може да ви отнеме доста време. Ето защо, след като сте направили първата крачка и мъжът е отвърнал на чувствата ви, все още е рано да се откажете от доминиращата си роля. Защото от вас зависи да тласнете един плах мъж към интимност. В този случай е по-добре да не оказвате натиск върху партньора си и да не се държите твърде агресивно, демонстрирайки сексуалното си желание.

Ако мъжът не отвръща на прегръдките или целувките ви, трябва да спрете да действате. Не забравяйте, че във връзка с плах мъж всичко трябва да има своето време, дори и да ви се струва прекалено дълго.

Отношенията с плах мъж могат да бъдат оценени по наличието или отсъствието на обратна връзка. Ако сте поели инициативата веднъж, два пъти, трети и мъжът не бърза да направи крачка напред, тогава може би трябва да се отдръпнете.

Четете още: Защо някои жени изпитват неутолима нужда да сменят често партньорите си