Защо някои жени изпитват неутолима нужда да сменят често партньорите си

Психологът Юлия Хадарцева говори за три причини, които тласкат жените към чести промени в любовта и дава напътствия как да се справят с тях.

Търсете на перфектния партньор

Някои дами действително могат да бъдат толкова пристрастени към различни мъже, че да не могат да се спрат. Те са в търсене на идеалния образ, който се е изградил в главата им. Единственият проблем е, че такива мъже не съществуват. Никой от тях няма да достигне летвата, поставена от момичето. Такъв перфекционизъм може да доведе в края на краищата до пълна самота.



Страх от интимност заради любовно разочарование в миналото


Момичетата, които са преживели лична драма, се страхуват да се влюбят отново. Затова те предпочитат мимолетните романси пред дългосрочните и дълбоки връзки. Може би неуспешна връзка от миналото е оставила билезнен отпечатък върху самочувствието на жената и тя не се чувства достатъчно красива, умна, секси или привлекателна, с една дума – достойна, за сериозен партньор.

В този случай е необходимо да работите с психолог, за да се научите отново да вярвате както в собствения си и неподражаем чар, така и на мъжете.

Липса на връзката баща-дъщеря

Ако става въпрос за жена, която често сменя мъжете и повечето от тях са по-възрастни, тогава от гледна точка на психологията можем да говорим за травматична връзка с баща ѝ. Когато едно момиче непрекъснато търси „татко“, то просто иска да се чувства като момиче, за което се грижат. С течение на времето всичко това се превръща в омагьосан кръг: отново и отново тя оставя партньори, които не са я зарадвали с нещо, и се хвърля в обятията на други. Така, избирайки нов мъж, може би по-богат или начетен от предишния, създавайки в себе си илюзията за здрава, хармонична връзка. Красива картина, зад която наистина няма нищо. Всички тези показни истории, като правило, завършват с раздяла.

Разбира се, в този случай трябва да се потърси разковничено на проблема, с раната в душата, оставена от липсата на пълноценен или изобщо на какъвто и да било контакт между баща и дъщеря. На първо място, изградете отново отношения с бащата, ако това е възможно, и едва след това създайте съюз с мъж. За такива дами е особено важно да разберат, че връзките са дълга игра, когато вие и вашият партньор сте на равни начала, когато се обичате, цените и уважавате. Докато израствате в любовта си един към друг заедно.

Четете още: Истинска история: Омъжих се за грешния мъж... разбрах го чак на 82