Когато мъж пренебрегва жена, той я учи как тя да живее без него

Напоследък като че ли все по често се среща една порода мъге, живеещи с предубеждението, че ако се държат дръпнато и дистанцирано към една жена, която харесват, тя ще хлътне още повече по тях.

Сякаш онзи отживял любовен постулат, който родители набиваха в главите на дъщерите си: „Дръж се на дистанция, така ще си по-интересна и той ще те гони, както ловецът гони плячката си“, днес все по-често срещаме сред младите мъже.



Немалка част от тях живеят в заблудата, че като демонстрират недосегаемост и висота, видиш ли, това ще накара жените сами да дойдат при тях – хлътнали до полуда и влюбени до уши в тях. Да, ама не! Защото първо, една жена, която има достойнство и самоуважение, едва ли ще бъде в стихията си, ако атакува с жаден за ласки поглед обекта на своя интерес. Някак противоестествено и смешно е. Въпреки че в днешно време такива жени с лопата да ги ринеш. Както и мъже, които искат да бъдат жени.

Но пък нали днес тъкмо различното и неестественото се налага като нещо напълно нормално сред обществото, издигайки на пиедестал джендър идеологията по начин, по който човешката история не познава до този момент. Но това е друга тема, за която ще говорим друг път.



Но е истина, че подмяната на ценностите и смяната на ролите направи мъжете по-пасивни откогато и да било, а жените – по-силни, борбени и независими. Да признаеш, че си слаба и имаш нужда от по-силен партньор до себе си, се приема като отживелица и архаизъм. Но да си мъж и в същото време да се държиш като недосегаемо божество, мислейки си, че с това ще се издигнеш в очите на една жена, която искаш да имаш, или да задържиш до себе си, е жестока заблуда.

Така че мили господа, обичайте жените, но не с вирнати в небесата носове, а като обичащи половинката си загрижени мъже. В противен случай жената ще избяга от вас, ще избяга от пренебрежението, което проявявате към нея, ще избяга от студа, с който вкочанявате сърцето ѝ. Ще избяга от апатията на душата ви, от усещането, че е невидима, когато е до вас.

Много мъже се заблуждават, че трябва да бъдат по-сдържани в отношенията към любимата си, по-прикрити и дискретни, забравяйки изконната истина, че колкото повече даваш, толкова повече получаваш.

Четете още: Какво е емоционална изневяра според мъжете?