Както е известно, мъжът е полигамно същество. И ако той все още не е изневерил, това в повечето случаи означава, че или отношенията се формират в момента и изневярата е най-вече въпрос на време, или това е заслуга на жената, която е успяла да открие “любовното настроение” и да предотврати изневярата, пишат от zdrave.bg

Така смятат психолозите-автори на статията в Psychology Today, според която могат да бъдат дефинирани 8 типа мъже, от които не трябва да се очаква да бъдат верни:

1. Бунтуващото се дете


В отношенията с жените той играе ролята на “синчето”. Това често се изразява в прекалено голямо увличане по “играчки за възрастни” (например компютърни игри) или хвалби пред приятели. Жената изисква от него постъпка или поведение, съответстващи на неговата мъжественост, но той не е способен да се справи с това и единственото, което прави е да се бунтува (също като децата).
Неговата изневяра е открита демонстрация към жената, че тя не може да контролира на 100% живота му.



2. Закъснял гуляйджия

Това е мъжът, който се е оженил много рано, без да се “находи”. Когато е срещнал бъдещата си жена, той е бил толкова щастлив, че такова забележително момиче отговаря на неговите ухажвания, че веднага се е обвързал с нея. Когато става по-възрастен и по-солиден, той започва да наваксва това, което е пропуснал в младостта и най-вече ухажването на хубави жени.

3. Играещият с огъня

Този тип мъж страда от повишено влечение към риска. Причината за изневярата на такъв мъж е страстното желание да бъде хванат на мястото на престъплението. Той може например да започне връзка със сестрата на жена си или с момичето на своя приятел, тъй като е обсебен от желанието да извърши някаква авантюра или нещо забранено.



4. Свободна птица

Той смята, че мъжът е цар и бог и по определение не може да бъде зависим от жената. Бракът не може да ограничи неговата свобода, той е само доказателство за това, че жената е негова собственост и той може да се отнася към нея както пожелае. Не крие своите връзки, още повече – демонстрира ги, гордее се с тях и ги смята за признак на своята мъжественост. Угризения и гузна съвест не изпитва, тъй като според неговите разбирания не прави нищо лошо.

5. Пресметливият

Семейните отношения отдавна са престанали да бъдат привлекателни за него. Страстта е изгубена и той действително иска пътищата с някога любимата съпруга да се разделят завинаги. Но той също знае, че ако стане инициатор за развода, неговата жена може да превърне живота му в ад. Затова продължава да живее с нея, прикривайки се зад чувството за дълг, и й изневерява без да изпитва угризения на съвестта, тъй като в неговите представи бракът отдавна е изчерпан.



6. Завоевател на сърца

Този мъж е ловец. Той в голяма степен е привлечен от самия процес на завладяване на жената, а не от крайния резултат. Готов е на всичко. Но когато “плячката” е в неговите ръце, загубва интерес и отново тръгва на лов. Той е умел изкусител и познавач на женските желания. Затова съблазнената от него жена е готова да му прости всички прегрешения, а по този начин всъщност му открива пътища за нови и безкрайни завоевания.

7. Търсещият оправдание


Семейните отношения на този мъж не са толкова лоши, за да се прекъснат, но не са и толкова добри. Ако той избере раздялата, би се почувствал виновен. Затова решава да лъже своята половинка с надеждата, че тя сама ще избере раздялата, когато разбере за неговите приключения. Друг вариант на търсещия оправдание мъж е наличието в къщи на порядъчна, достойна и идеална съпруга, която го провокира да си търси по-малко съвършена любовница.



8. Клиент за бързо обслужване

Жената на този мъж често използва съпружеския секс като средство за манипулиране на своята половинка. Когато мъжът “се държи лошо”, тя просто го лишава от секс. И той задоволява своите потребности с други. Не изневерява в знак на протест и не се опитва да доказва каквото и да било, а прави това само от физическата необходимост да даде изход на своята сексуална енергия.