Автор
Теодор Муховски

Мъжът ми разбра колко тежа и вече не ме намира за привлекателна

Значението на физическото и сексуалното привличане в една връзка не може да бъде подценено. В един идеален свят трябва да се чувствате сякаш сте привлечени от партньора си и обратното. Но как трябва да реагираме, ако осъзнаем, че вече не привличаме партньорът си както преди?

Време е да се запознаем с Джанет, която пише своята дилема.

"Съпругът ми е невероятен баща, любящ съпруг и, честно казано, най-добрият ми приятел. Миналото лято разбрах, че той е потискал чувството за липса на физическо привличане от негова страна.

Той се срещаше предимно с жени, които са слаби или са в добра форма, докато аз не съм. Колебливото ми тегло винаги е отключвало несигурност в мен. Съпругът ми твърди, че не го вижда като проблем, тъй като ме обича и знае, че съм неговата сродна душа. Аз обаче се боря да не се чувствам зле и с ниско самочувствие, когато се преобличам или когато правим секс."

Какво бихте казали на този читател?

Членът на директорията за консултиране Джулиет Бънтинг казва, че може да усети чувството на тъга и неотложност у Джанет.
"Когато един партньор е толкова прекрасен съпруг и баща, може да се почувствате опустошително да го чуете да казва, че вие не го привличате както преди", казва Бънтинг.



„Твърдите, че това признание е изострило собствената ви несигурност относно променливите ви килограми. От колко време изпитвате това? Има много неща, върху които бихте могли да предприемете действия, за да започнете бавно да изграждате отново собственото си самочувствие."

Членът на директорията за консултиране д-р Сара Степахани Оку вярва, че да научим, че не сме изпълнили напълно идеалите на партньора си, може да бъде много обезпокоително, но може би не повече, отколкото в областта на физическото привличане.

„Това може би се дължи на акцента върху стойността на красотата за жените, която сме наследили от социалните и културни идеологии и на факта, че тя може да удари раните, развити от болезнени минали преживявания“, казва тя.



Как тази читателка може да говори с партньора си за това?
Оку смята, че Джанет трябва да бъде уважителна, открита и честна, когато говори с партньора си за това как коментарите му са ѝ повлияли.

"Бих ви помолила да обмислите какво искате да постигнете или спечелите от разговора, какво смятате за важно за споделяне или за отговор, какви теми смятате за наложителни за обсъждане", казва тя.

Тя също така пита Джанет какви промени би искала да види по отношение на практичността.
„Бих ви насърчила да започнете разговора във време, което е удобно и за двама ви, когато и двамата сте спокойни и имате време да разговаряте спокойно. "

Бантинг смята, че Джанет трябва първо да помисли за собственото си благосъстояние и областите, върху които би искала да работи.
"Възможно е да почувствате овластяване за това, че искате да предприемете действия преди всичко за себе си", казва Бънтинг.

"Може би тогава ще почувствате, че трябва да разговаряте със съпруга си по спокоен начин, показвайки чувство за независимост и решителност."



Какъв практически съвет бихте дали на тази двойка?

"Звучи така, сякаш вие и съпругът ви държите много един на друг и сте в много любяща връзка, казва Оку.

"Може би бих ви насърчил да продължите да надграждате връзката си, като отделяте време за култивиране на основните качества на другия, а не само ролите, които приемате, за да поддържате функционирането на вашето семейство и дом."

Бънтинг добавя, че е твърде лесно да изпаднеш в коловоз и рутина и да започнеш да приемаш другия за даденост.

„Когато стресът в живота надделява, човек може да започне да си спомня за старите времена и старите взаимоотношения. Припомнянето може да бъде приятно и също може да бъде полезно да уловите елементи от себе си, които смятате, че сте загубили ", добавя тя.

"Трябва да укрепите връзката си, а ако не участвате в дейности заедно, направете това като приоритет."

Бънтинг продължава: „Консултирането за взаимоотношения може да бъде изключително полезно и наистина да отвори очите ви за брака ви. Разговорите ви могат да помогнат да се идентифицира всяка несигурност, която съпругът изпитва относно себе си, възрастта и собственото си благосъстояние. "

Четете още: 7 основателни причини да изгоните мъжа си веднага. Ама ВЕДНАГА