Има ли тайна за щастливия брак, или всичко е въпрос на късмет? Защото знаем, че любовта е до време, но след като опознаеш обекта на желанията си по-добре, в повечето случаи романтиката умира. Но при всички ли се случва така, или има някаква рецепта, която ако следваме, ще бъдем вечно щастливи с един и същи човек? Оказа се, че май има.

Може би ще прозвучи клиширано, но истината е, че една личност е истински щастлива, когато е осъзнала своята цялост и когато се чувства добре, дори и без половинка. Ето в този момент тя е готова да се влюби в точния човек, защото е наясно със собствената си идентичност и знае прекрасно от какво има нужда. С две думи – ако си осъзнат човек е много по-вероятно да откриеш истинската любов, от която да не зависиш, а просто да те допълва.



Когато една личност обаче е неосъзната, тя се лута и никога не намира щастието в настоящия партньор. Самозалъгва се, че това е точният човек, но всъщност не спира да търси по-подходящ. Това се случва дори и в повечето бракове.

Ново проучване в Германия пък сочи един много любопитен факт, свързан със семейното щастие. Оказа се, че интровертните дами са много по-щастливи, след като се омъжат, а при екстровертните е обратното. Интровертните господа пък излиза, че се чувстват по-малко печеливши, след като сключат брак, докато екстровертните са по-щастливи, след като кажат „Да“.



Изследването показва още, че съзнателните мъже и жени остават задоволени от брака дори и след години, докато лутащите се по-скоро стигат до развод.

Ето че най-накрая разкрихме тайната на вечната любов – разберете вие кои сте и само тогава ще намерите точния човек!



Четете още: Мария Силвестър: Станах на 40 и ми предложиха пари за секс!