Автор
Теодор Муховски

Направихме тройка с жена и сега съпругът ми не спира да си говори с нея

Тройките в секса са много обсъждана тема. Някои хора не биха си причинили подобно преживяване, докато други искат задължително да пробват. Ако все пак се съгласите, то тогава идва въпросът за намирането на третия човек.

Добра идея ли е да го търсите в някой бар? Или може би човекът, подходящ за това трябва да е приятел или някой, с когото сте излизали преди? И какво се случва след това?

Една дама наскоро се оказа пред сложна дилема. Героинята се казва Прия и се престраши да разкаже за своите преживелици:

"Съпругът ми отказва да спре да говори с жената, с която правихме тройка“, казва Прия пред HuffPost UK.

"Направихме тройка с позната на съпруга ми и след това той не спира да си говори с нея. Разбрах, че са в постоянна комуникация след тройката и го помолих да спре да поддържат връзка. Въпреки това няколко месеца по-късно той ми каза, че все още поддържат връзка и че даже я е виждал два пъти, но че между тях няма нищо сериозно, сега са само приятели.



Въпреки това бях бясна. Доверието ни беше напълно разрушено и престана да съществува. Когато избухнах и казах (отново), че искам да прекъсне всички връзки с нея, той ми отказа. Каза ми, че ще ми докаже, че те са просто приятели, че той няма интерес да бъде с нея, нито тя с него, но няма да спре да си общуват."

Прия казва, че не подозира съпругът си в изневерява, но се чувства неуважена от това, че той се противопоставя на нейните желания.

„Вярвам му, че те са само приятели, но вече сме минали през толкова много неща заради нея и се чувствам наранена, че той продължава да поддържа връзка.

Съпругът ѝ греши ли? Трябва ли Прия да се чувства разстроена, че партньорът ѝ все още говори с тази жена? Психолог се намесва по този сложен казус.

Психологът разбира тъгата и гнева на Прия, които изпитва.



"Това е напомняне, че поканата на някой друг в сексуалния живот на двойката трябва да бъде обсъдено обстойно и границите да бъдат договорени предварително", казва Прия.

Всеки човек има право да повдига въпроси относно приятелствата извън връзката и да може да обмисли притесненията си, без партньорът му да реагира отбранително. Това е особено вярно в този случай, когато несигурността е разбираема, като се има предвид преминаването на сексуални граници, които вече са се случили.

Трябва ли нейният съпруг да спре да говори с тази жена?

"Трудно е за някой друг освен двойката да определи това. Разбирам гледната точка на съпруга – той не се съмнява, че чувствата му към този човек са платонични и не разбира защо едно приятелство би било заплаха за жена му", казва психологът.

"Правилното нещо, което трябва да направите за връзката, е да поставите нуждите на жена си на първо място."



Психоаналитикът поставя под въпрос какво му предлага този човек емоционално (дори като платоничен приятел), което жена му не може или не иска.

Какви практически съвети можете да дадете на тази двойка?

Психологът определя следните стъпки:

Работата с консултант по двойки би била чудесно място за начало - безопасно, неутрално пространство, където да разнищите всичко, което се е случило.

Комуникацията, която включва съпричастност и доброта, също би била ключова - това е изключително сложен набор от обстоятелства.

Ангажиментът към бъдеще, което подхранва доверието, би изисквал жертви - желанието да бъдете прозрачни в (или напълно да прекъснете) всяка комуникация с хора извън брака например може да бъде важно.

Заедно да измислите приемливи граници около това приятелство, бъдещи приятелства и бъдещи сексуални практики също е добро решение.

Да разберете какво трябва да се промени във връзката, за да я превърнете в пълноценно и емоционално подкрепящо пространство както за съпруга, така и за съпругата.



Четете още: Сексоложка: Порно филмите са опасни за вас