Помисли пак: Харесваш него или харесваш вниманието му?

Усещането да запърхат пеперуди в стомаха ви, всеки път когато той ви пише или ви се обади. Усещането, че сърцето ви ще изскочи от вълнение 5 минути преди среща с него. Познати са ви, нали? Но как се чувствате, когато вниманието, с което ви е заливал довчера, изведнъж (или по-скоро постепенно) изчезне? Тъжни? Объркани? И защо? Харесвате ли го, или харесвате начина, по който се е държал с вас?

Много дами се подвеждат от емоциите си, когато мъжът все още ги ухажва и прави всичко, за да прикове вниманието им, а когато това се промени - страдат. В повечето случаи обаче те не страдат заради самия господин, а заради представата, която са си изградили до този момент за него. А как да разберем дали наистина харесваме някого, или харесваме по най-егоцентричен начин вниманието му към нас и сега страдаме, когато вече го няма? Днес ще ви помогнем с този сложен въпрос.

Първото, за което трябва да се замислите, е колко знаете за този човек. Защото когато сме опиянени от вниманието на някого, обикновено трудно научаваме повече за него, а просто се наслаждаваме на идилията. Най-лесният начин да разберете дали познавате някого е просто като си представите как би реагирал в конкретна ситуация. Ако нямате никакви колебания за това как ще реагира или пък знаете точно какъв жест би го зарадвал, то можете да бъдете уверени, че го познавате и сте се поинтересували от неговата личност.

Чувствате ли се самотни всеки път, когато го няма? Или трябва да изминат дни, докато разберете, че той вече не ви обръща същото внимание, както преди? Бъдете честни, когато си отговаряте сами на този въпрос и ако спадате по-скоро към втората опция, то вярвайте - вие не харесвате истински този човек. Липсва ви единствено внимание, което може да получите от много други.

Близките ви знаят ли за него? Защото ако просто се наслаждавате на вниманието му и на факта, че се чувствате специални в компанията му, едва ли ще намерите за вълнуващо да го представите на семейството и приятелите си. Просто защото не се интересувате от него като личност.

Е, до какъв извод ви доведоха отговорите ви на тези въпроси? Ако сте открили, че се вълнувате единствено от вниманието на този човек, то идва трудният момент, в който да му споделите, че не изпитвате чувства към него, за да не му вдъхвате празни надежди. Защото един ден, когато се появи някой друг, който ще ви обсипе със същото внимание, вие ще бъдете запленени и от него.

Най-добрият начин да кажете болезнената истина на човек, който ви харесва, че не изпитвате истински чувства към него, е да бъдете топли, внимателни, но не и безмълвни. Може би на пръв поглед ви се струва, че игнорирането е най-лесният и добър начин да покажете отношението си, но всъщност той е болезнен за другия човек. И не създава добър образ за вас в неговите очи. А на кого са му нужни врагове?

Бъдете внимателни и мили, обяснете му колко цените всички жестове, които е направил за вас, но някъде там го очаква неговият човек. Не затваряйте вратата си към него, запазете приятелското си отношение. Вдъхнете му кураж, че винаги когато пожелае, може да ви открие. Но вярвайте - да се обвържете с някого, просто защото ви обожава, без да сте заинтересувани истински от неговата личност, е грешка.

Четете още: 5 признака на идеалната любовница през погледа на мъжа