Много хора тренират и следят стриктно хранителния си режим поради две основни причини - от желание за добро здраве и за да бъдат по-привлекателни в очите на противоположния пол.

Е, от скорошно проучване, проведено в здравния департамент на Университета Чапман, стана ясно, че съвсем не е необходимо да бъдем перфектни или по-точно слаби, за да имаме задоволителен полов живот. Всъщност, оказва се, че по-пълните мъже и жени са по-щастливия в интимен план, отколкото слабите. Защо е така?

Според ръководителя на изследването, д-р Дейвид Фредерик, дамите са много по-привлечени от мъже, които изглеждат силни. И определено биха предпочели по-пухкав господин, отколкото мъж с тегло под нормата. Дори мъжете с тегло по-близо до наднорменото или с наднормено, се доближават повече до женския идеал и те биха скочили в прегръдките им, вместо в тези на някой слаб господин.

Изненадващ факт е, че с дамите ситуацията стои по същия начин. Това може да бъде обяснено с желанието на господата да създават поколение с дама, която изглежда здрава и може да роди здрави деца. Също така подсъзнателно мъжете приемали жените с по-високо тегло като по-интересни, а слабите - за може би по-ограничени, тъй като се фокусират твърде много над външния си вид.

Разбира се, тук трябва да уточним, че и при двата пола става дума за съвсем малко наднормено тегло или по-скоро приблизително наднормено тегло.

Четете още: 7 съвета как да намерим любовта от една жена, която има всичко