Автор
Woman.bg

Работещите дами са по-добри любовници от домакините

"Сексът е солта на живота", обичаше да казва един познат. Любовта си е любов, но сексът... Той е като подправка, без която нито един ден няма да е вкусен.

И ето че сега сексологът Франсиско Кабело от Андалузския институт по сексология и психология, Испания, е решил да сподели резултатите от своето проучване, посветено на женското либидо.



Проучването, което е доста мащабно, е обхванало 22 000 жени от 71 държави. Дамите са попълнили специален въпросник за оценка на нивото на сексуално им желание и отношението им към секса.

А ето ги и резултатите!

Обикновено проблемите с липсата на интерес към заниманията под чаршафите се дължат на стрес или неразбирателство с половинката.

Само 10% от анкетираните жени казват, че слабото им либидо е в резултат на еротични фантазии. Предишни проучвания твърдят, че този процент е много по-висок.

Учените са установили още, че най-високото ниво на сексуално желание е сред полиаморните жени, както и сред жените, които имат връзка с мъж, но не живеят с него.

Бисексуалните и лесбийките проявяват по-голям интерес към секса в сравнение с хетеросексуалните жени.

По-високо либидо имат жените, които имат висше образование.

Домакините са по-малко заинтересовани от секса, отколкото работещите жени.

Привържениците на леви политически възгледи също са по-похотливи, в сравнение с тези, които симпатизират на центристки или десни възгледи.

И не на последно място - религиозните дами (сред тях са и тези, които вярват в Бог, но не посещават редовно църквата) също имат високо либидо!

Четете още: Искате щастлив брак? Правете тези 6 неща сутрин