Разбрах, че съпругът ми изневерява и сега искам да му отмъстя

Колкото и безоблачно и розово да ни изглеждат понякога отношенията ни с любимия човек, идва момент, в който разбираме, че той ни е изневерил. След шока от неочакваното предателство, чувството за обида и пренебрежение, идва момент, в който се питаме трябва ли да продължим, или е време за раздяла. Не всеки от нас обаче е готов на второто. Особено ако изпитва силна привързаност и обич към партньора си. Тогава идва мисълта за мъст.

Ето какво споделя една наранена съпруга, научила случайно, че любимият ѝ върти любовна афера с друга жена.

"Той е на 42, аз – на 39. Заедно сме от четири години.

Никога не съм мислила, че изневярата ще бъде проблем в нашите отношения. Причината да се разделя с първия ми съпруг бе изневяра от негова страна, така че моят настоящ партньор знаеше много добре колко болка ще ми причини да преживея подобно нещо отново. Имах му пълно доверие.



Преди три месеца обаче намерих касова бележка от ресторант, чиито цени ясно показваха, че е платено за двама души. В същия ден, в който е бил на ресторанта, той ми каза, че ще работи извън града. В касовата бележка фигурираше шампанско, скъпо вино и десерт – едва ли ставаше дума за работен обяд.

Съмнението ме провокира да погледна в телефона му – нещо, което не съм правела никога досега. За жалост подозренията ми се оказаха верни. Попаднах на доста интимна кореспонденция между него и негова колежка.

Двамата флиртуваха и явно спяха заедно от известно време. В едно особено болезнено съобщение той изразяваше възхита от тялото ѝ, сравнявайки го с моето.

Разбрах още, че двамата планират да отидат заедно на почивка. Когато казах на съпруга си за касовата бележка и съобщенията, той ме помоли за втори шанс.

Знам, че може да изглежда глупаво да му се доверя, но не можех да си тръгна и просто ей така да сложа край – не отново. През всичките тези 4 години заедно, двамата имахме прекрасни вълнуващи преживявания. Представях си, че ще прекарам остатъка от живота си с него.



Оттогава не сме се докосвали. Всеки път, когато се опитва да ме целуне или прегърне, го отблъсквам. Искам да продължа, но се чувствам сякаш нещо е сковало душата и тялото ми. Надявам се той да осъзнае колко болка ми е причинила изневярата му.

Болезненото преживяване ме подтикна да си пиша с мъже в Tinder. Имах много предложения – някои от тях бяха от много симпатични и мили мъже, търсещи втора любов след тежка раздяла.

Проблемът е, че не смятам, че съм готова за нова връзка. А и не вярвам, че там мога да срещна някой, който наистина си заслужава. От друга страна се боя да не нараня съпруга си. Колкото и да съм му ядосана, мразя да наранявам хората.

Искам обаче той да се почувства толкова ужасно, колкото и аз. Да преживее същия шок и болка, през които преминах и аз.

Съветът на специалист:

Запитайте се какво ще постигнете, като си отмъстите? Не звучите така, сякаш ще получите някакво удовлетворение, след като съпругът ви разбере, че сте му го върнали "тъпкано".

Опитайте се да му простите. Поговорете с него. Помислете дали връзката ви с този мъж си заслужава, или не. В първия случай се опитайте да заздравите отношенията помежду си, да разпалите отново пламъка на страстта между вас. Във втория случай – просто се разделете.

Разбира се, няма бързо решение, и двамата трябва да сте честни един към друг и относно промените, които искате да направите в рамките на връзката си.

Не казвам, че е толкова лесно да укрепите брака си след изневяра, но е важно да разберете дали искате да продължите да бъдете заедно, или всеки един от вас да поеме по пътя си сам.

Би било добра идея, ако и двамата се консултирате с експерт по интимните отношения."

Четете още: Помощ: Не мога да спра да изневерявам на съпруга си