Той ми изневерява постоянно, но това, което направи с тази жена, ми разби сърцето

Любов - онова чувство, за което живеем, независимо дали ни прави щастливи, или ни съсипва. Тя може да ни накара да преодоляваме разстояния, себе си, принципите си, егото си и да ни дава криле едновременно. И отново я търсим, защото никой не е роден, за да бъде сам и всяко същество има нужда от обич. Но понякога за задоволяването на тази съвсем естестествена нужда, плащаме висока цена. Днешната ни история е абсолютно доказателство за думите ни, а в нея е засегната онази вечна тема - инзевярата.

"От 6 години съм омъжена за човек, когото обичам повече от всичко, но той ме наранява отново и отново. Още в първите месеци след сватбата ни научих, че моногамията не е в кръвта му и е започнал да ми изневерява още преди да се оженим. Разбрах го съвсем случайно един ден, докато вършех работа на общия ни лаптоп. Не беше трудно, защото той никак не умее да си прикрива следите. Когато отворих историята на посещаваните сайтове, открих че той е влизал десетки пъти в платформи за запознанства. Отворих профила му, а там пишеше, че търси "приятели с привилегии".

Не се сдържах и го издебнах, докато се къпе, за да взема телефона му и да разбера какво се случва. Стана още по-лошо, открих съобщение от някаква жена, което гласеше "следващия път, когато се видим, вземи презервативи". После открих, че се е срещал с няколко жени, компаньонки, с които е правил секс за пари.

Не мисля, че ще мога да опиша колко бях шокирана. Всичко се преобърна, нищо вече не беше същото. Не можех да повярвам, че това е човекът, с когото се врекохме във вечна вярност и любов...

Когато излезе от банята, незабавно поисках обяснение от него и му показах съобщението, което съм открила. Той ме уверяваше, че тази жена му е просто приятелка и никога не е спал с нея. Също така и че няма намерение да го прави. Помоли ме да се успокоя и просто да забравя, защото ме обича и не би ми изневерил. Не бих казала, че му повярвах, но много исках отношенията ни да се оправят и да бъдем щастливо семейство.

Всичко беше наред няколко години, родих две деца. Намерихме си хубава работа и доскоро мислех, че той ми е верен, най-малкото защото и двамата сме толкова заети покрай работата и децата, че едва ли би имал време да ми изневери. Явно отново съм живяла в заблуда.

Миналата седмица дъщеря ни се разболя и се наложи съпругът ми да остане с нея вкъщи, защото аз имах много важна среща в офиса. Още когато го помолих да бъде с нея, той не посрещна молбата ми с особен ентусиазъм, дори бих казала, че изглеждаше раздразнен, но все пак го направи. Мислех, че всичко е наред, докато не получих много странно съобщение от него по време на срещата. То гласеше: "Съжалявам, скъпа, няма да мога да дойда на обяд, трябва да гледам дъщеря ми вкъщи".

Очевидно тези думи не бяха адресирани към мен и беше объркал номера. Не знам за кого беше това съобщение, но знаех че отново има трети човек във връзката ни. Побеснях! Секунди след като срещата приключи, побързах да се прибера вкъщи и да разбера какво става. Когато показах на мъжа ми съобщението, което беше изпратил до мен по грешка, той се изчерви. Не можеше да повярва каква глупост е направил и че отново го хващам в изневяра. Този път обаче не ставаше дума просто за секс с друга жена. Тук се случваше нещо много по-сериозно. Взех телефона от ръцете му и прочетох съобщенията, които си беше разменил с нея. Дори не я познавах, нямах представа коя е. Тя обаче знаеше за всичките ни проблеми в брака, за които аз самата не знаех, защото той никога не беше говорил с мен за тях. Заболя ме, когато видях колко много пъти се е оплаквал от мен и колко е нещастен в нашата връзка... Той обаче се кълне в децата ни, че тя му е просто приятелка. Но аз няма как да повярвам на тази поредна негова лъжа.

Тази жена му е давала съвети за отношенията си с мен, включително е поискала да се разведем, за да бъдат заедно. Бих казала, че тази афера ме нарани много повече, отколкото всичките му забежки с компаньонки взети заедно. Когато му го казах, той се разплака от безсилие и ми сподели, че никога не е искал да ме нарани. Сега не спира да ме умолява да му простя и отново да бъдем семейство. Все още го обичам и много искам да бъдем заедно, но този път наистина не съм сигурна, че трябва да продължим заедно напред.", А.

Съветът на специалист:

Няма как той просто да ти се извини, да пророни няколко сълзи и да очаква, че ще забравиш какво е направил. Връзката ви определено не може да продължава по този начин и ти да му вярваш все така сляпо.

Първо - ако вземете решение да останете заедно, трябва да поработите здраво над отношенията си, като на първо място е необходимо да разберете защо той има нуждата да изневерява. Фактът, че не спира да го прави години наред, говори за непреодолени проблеми в миналото.

Второ - вие имате деца, но в никакъв случай не оставайте заедно единствено заради тях, защото това няма да доведе до нищо добро. Дори можете да им навредите, като бъдете лош пример за тях в любовно отношение.

Бонус съвет: Имате спешна нужда да бъдете само двамата, в случай че искате да сте заедно и се обичате. Няколко уикенда извън града без децата и романтични вечери навън могат да поставят едно много добро начало на възстановяването на брака ви.

Четете още: Мария Силвестър за това какво е да живееш с по-млад мъж