Автор
Весела Георгиева

Сексът никога няма да бъде същият, ако се доверите на тези тантра правила

Тантрическият секс ще промени отношението ви към интимния свят. Ще изпитате неща, които никога не сте изпитвали, ще се научите да управлявате тялото, енергията, емоциите си. Ще изживеете невероятни оргазми.

Тантрическият секс е практика, която е част от древния духовен път, известен като тантра. Тантра от санскритски се превежда като „тъкане, изтъкаване“. А в сексът се отнася до сплитането или обединяването на мъжките и женските сили във всички нас, небето и земята, човешкото тяло с трансцендентното, пише "Телеграф".



Най-простото обяснение на тантрическата интимност е, че става дума за привеждане на огъня на вашата сексуална енергия, страст и желания в съответствие с вашето сърце, вашия дух и чувството за доброта в живота ви. Когато тези сили влязат в баланс и хармония, искрите на междуличностната магия наистина започват да хвърчат и сексът се превръща в нещо лечебно, овластяващо, трансцендентно и дълбоко красиво.

Основното правило е да се създаде свещено пространство

Да се откъснете от ежедневието и да влезете в света на божественото - света на удоволствието. Изключете устройствата, запалете свещи или тамян и съберете всякакви специални лакомства като шоколадови бонбони или горски плодове. Пречистете се, като вземете душ и се облечете в нещо прекрасно; пречистете пространството си, като подредите и приберете всичко.

При тантричния секс е много важно нещата да се случват постепенно и бавно. Не бързайте дори с целувките.

След като сте се изкъпали заедно и сте се намазали с лосион, може да пристъпите към масаж. Седнете един срещу друг и се гледайте. Може да опитате да се гледате очи в очи. Галете се, докосвайте се, но избягвайте ерогенните си зони.

Любовната игра преди проникването е един от най-централните аспекти на преживяването на тантричен секс. Оргазмът не е крайната цел. Затова се подгответе да прекарвате много по-дълго време, отколкото обикновено.

Труди Стайлър, съпругата на Стинг, хвали музиканта, че дори и на тези години (в момента е на 70) продължава всеки ден да прави с часове секс с нея благодарение именно на техниките за постигане на оргазъм на тантра.

Съществуват няколко различни фази на тантричния секс.

Изключително популярно е хармонизиращото дишане. За разлика от ритмичното системно дишане на йога тантричното дишане е средство за вътрешно размишление. Не се опитвайте да промените начина, по който дишате. Просто го осъзнавайте. Съсредоточете се върху това как вашият партньор диша и осъзнавайте собствения си дъх.

Опитайте да синхронизирате дишането си така, че да вдишвате и издишвате заедно. Последната стъпка е самият секс като акт.