Британските телевизионни и кинорежисьори призоваха световната киногилдия да спре заснемането на сексуални сцени по време на пандемията от коронавируса. Апелът на филмовите дейци е продиктуван от желанието им да съхранят както своето, така и на актьорите здраве, пише вестник "Гардиън".

В обновеното си ръководство те предлагат алтернативен вариант на горещите сцени. Вместо сплетени едно в друго голи тела, зрителите да виждат как героите се събличат или обличат след вече приключилия креватен "екшън". Идеята е да се наблегне по-скоро на еротичния елемент, а не на откровено сексуалния такъв.

Друга идея, която британските режисьори предлагат, е заснемане на вратата на спалнята или на самото легло, оставяйки останалото на въображението и слуха на зрителите.

Припомняме, че през месец март 2018 г. американският профсъюз на актьорите "Екуити" пусна ръководство за кинематографистите с инструкции за предотвратяване на секс скандали, на посегателства и на психическо насилие в киноиндустрията.

Скоро пък стана ясно, че блокбастърът "Жената-чудо -2" е приел да се съобрази с правилата в новото ръководство.

Сега киногилдията на британските режисьори е категорична, че пандемията от Ковид-19 налага повторен и по-сериозен прочит на заложените в ръководството алтернативи, както и тяхното налагане във филмовите продукции.

Четете още: 5 филма, в които актьорите наистина правят секс